Antena 3 CNN Actualitate Peste 800.000 de șoferi trebuie să încheie polițe RCA noi. Amenzi mari după data de 7 decembrie

Peste 800.000 de șoferi trebuie să încheie polițe RCA noi. Amenzi mari după data de 7 decembrie

Peste 800.000 de șoferi sunt nevoiți să încheie polițe RCA noi, urmând să fie aplicate amenzi mari după data de 7 decembire.

Peste 800.000 de șoferi trebuie să încheie polițe RCA noi. Amenzi mari după data de 7 decembrie
Sursa foto: Getty Images/ Jung Getty
de Redacția Antena 3 CNN    |    06 Dec 2023   •   11:46

Data de 7 decembrie este ultima zi de valabilitate pentru polițele RCA emise de compania Euroins, intrată în faliment.

Compania Euroins a rămas fără autorizație în primăvară, atunci când autoritățile au descoperit probleme grave, dosare respinse și lipsa fondurilor pentru despăgubiri.

Astfel, asigurările auto de la Euroins mai sunt valabile doar până la data de 7 decembrie, însemnând că peste 830.000 de români trebuie să încheie polițe noi.

Șoferii riscă amenzi între 1.000-2.000 de lei sau chiar reținerea certificatului de înmatriculare, dacă după data de 7 decembrie nu vor încheia polițe de asigurare cu o altă companie.

Citește și: Familia elevului român, mort în timpul unei excursii în Austria, a început procedura de repatriere. Detalii din ancheta polițiștilor

Fondul de Garantare a Asiguraților a transmis șoferilor că își pot recupera banii pentru perioadele care rămân neacoperite. 

De exemplu, pentru o asigurare care a fost încheiată în luna martie și a costat 1.000 de lei, șoferii pot recupera un sfert din suma totală, adică 250 de lei.

Pentru acest lucru, șoferii trebuie să depună o cerere pe site-ul oficial al instituției.

 

×
Subiecte în articol: polite RCA Euroins amenzi şoferi
Parteneri
Marius Budăi anunță o nouă creștere a salariilor în România!
x close