Antena 3 CNN Actualitate Peste 9.200 de credincioși au trecut pe la racla cu moaștele Sfintei Parascheva, într-o singură zi

Peste 9.200 de credincioși au trecut pe la racla cu moaștele Sfintei Parascheva, într-o singură zi

Peste 9.200 de credincioși au trecut, miercuri, pe la racla cu moaștele Sfintei Parascheva, care a fost scoasă în curtea Mitropolitane din Iași, din cauza restricțiilor impuse de pandemia de coronavirus. La slujbă au participat 500 de credincioși.

Peste 9.200 de credincioși au trecut pe la racla cu moaștele Sfintei Parascheva, într-o singură zi
Sursa foto: Hepta
de Diana Dragotescu    |    14 Oct 2020   •   21:20

Gruparea Mobilă de Jandarmi Bacău, prezentă la fața locului împreună cu forțele de ordine la Iași, a transmis că, miercuri, până la ora 18.00, peste 9.200 de persoane au fost prezente la racla cu Sfintele Moaște iar la slujbă au fost prezente 500 de persoane, care au avut loc pe scaun.

Jandarmii au mai spus că în imediata apropiere a Catedralei Mitropolitane Iași, alte peste 1.100 de persoane au asistat a slujbă.

„La acest moment, pelerinii au acces la raclă prin dispozitivul de siguranță, deplasarea efectuându-se în cadrul unui culoar pentru a se putea sta la rând cu respectarea distanței între credincioși. Voluntarii împart măști de protecție persoanelor care intră în culoar, asigurându-se o comunicare constantă cu privire la necesitatea purtării măștii și a respectării distanțării fizice”, au anunțat jandarmii.

Din data de 8 octombrie până în acest moment, aproximativ 25.550 de pelerini au fost prezenți la racla cu Sfintele Moaște. 

Purtătorul de cuvânt al Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei, Constantin Sturzu, a anunțat că cel mai probabil racla cu sfintele moaște ale Sfintei Cuvioase Parascheva va fi reintrodusă în Catedrala Mitropolitană în timpul nopții de miercuri spre joi. 

Sursă: Mediafax
×
Subiecte în articol: credinciosi Sfânta Parascheva
Parteneri
Val de aer polar în România! Temperaturi de până la -20 de grade!
x close