Antena 3 CNN Actualitate Peşte cu viermi, la un magazin din Braşov. Firma a fost amendată cu 15.000 de lei

Peşte cu viermi, la un magazin din Braşov. Firma a fost amendată cu 15.000 de lei

Peşte cu viermi, la un magazin din Braşov. Firma a fost amendată cu 15.000 de lei
30 Iun 2010   •   16:55

Un bărbat a făcut o descoperire dezgustătoare, după ce a cumpărat peşte de la un magazin din Piaţa Dacia din Braşov. Omul a descoperit viermi în peştii achiziţionaţi. El a anunţat imediat Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor, iar firma a fost amendată cu 15.000 de lei, informează Mediafax.

Braşoveanul a achiziţionat marţi, două kilograme de scrumbie şi babuşcă de la un magazin din Piaţa Dacia. Ulterior omul a descoperit viermi în interiorul peştilor. Protecţia Consumatorului a deschis o anchetă în acest caz şi, în urma cotrolului efectuat la firma respectivă, au constatat că reclamaţia braşovanului era întemeiată.

În spaţiile frigorifice unde erau depozitatate mai multe specii de peşte existau viermi de câţiva centimetri. "Este inadmisibil să se afle la vânzare astfel de marfă. Scrumbia este ţinută în acelaşi spaţiu frigorific cu alte specii de peşte, iar viermii migrează de la un peşte la altul, în ciuda faptului că personalul magazinului a pus gheaţă deasupra. Pe aceşti peşti se află culturi întregi de paraziţi şi nu cred că ficatul nostru trebuie să filtreze, pe banii noştri, aceşti paraziţi", a declarat Ionel Spătaru, comisarul şef adjunct al CJPC Braşov.

Administratorul societăţii, Marius Barosan, a declarat că peştele fusese adus din Deltă în cursul zilei de marţi şi că "este normal" ca la scrumbie să existe astfel de paraziţi. "La scrumbie este foarte normal să existe astfel de paraziţi. Acest peşte marin, când vine să depună icrele în ape dulci dezvoltă astfel de paraziţi în zona capului. Peştele nu este stricat, poate fi consumat. Acelaşi peşte se găseşte peste tot, în marile hypermarketuri şi la celelalte pescării".

Foto: Intact Images

Antena3.ro

 

 

×
Parteneri
A murit Alexandru Alexandrov, fondatorul gigantului Altex România
x close