Antena 3 CNN Actualitate Peste jumătate din zborurile aeroportului Otopeni au fost anulate din cauza lipsei pasagerilor

Peste jumătate din zborurile aeroportului Otopeni au fost anulate din cauza lipsei pasagerilor

Peste jumătate din zborurile aeroportului Otopeni au fost anulate din cauza lipsei pasagerilor
Sursa foto: Foto: Video News
26 Dec 2010   •   19:26

Crăciunul nu mai este profitabil pentru companiile aeriene. Acestea au poate cea mai neagră perioadă de sărbători din activitatea lor. Mai mult de jumătate din zborurile care trebuiau să decoleze sau să aterizeze de Crăciun pe aeroportul Otopeni au fost anulate din cauza lipsei pasagerilor. 

Aerogara aeroportului Otopeni a fost aproape goală din cauza zbrorilor anulate. Cererea de bilete a fost atât de mică, încât absolut toate marile companii aeriene au hotărât să renunţe să mai trimită avioane spre şi dinspre Bucureşti. În prima zi de Crăciun, aproape 70% din zborurile de pe aeroportul Otopeni au fost anulate, iar duminică alte 60 de curse au fost scoase din program. 

Nici compania aeriană naţională nu a reuşit să adune mai mulţi pasageri pentru a-şi ocupa locurile din avioane.

Totuşi, pasageri există. Şi ca dovadă, la polul opus se află companiile aeriene low-cost, unde cererea a rămas cel puţin la fel de mare ca şi până acum. De exemplu, dacă la marile companii aeriane, un zbor către Paris sau Roma costă în medie 300 de euro, la cele low-cost, media nu depăşeşte 150 de euro.

Lipsa călătorilor crează mari probleme financiare companiilor aeriene. Situaţia vine după o săptămână în care multe aeroporturi din Europa au fost închise din cauza ninsorilor.

 

×
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close