Antena 3 CNN Actualitate Peste trei mii de români au adus un ultim omagiu Reginei Ana

Peste trei mii de români au adus un ultim omagiu Reginei Ana

Peste trei mii de români au adus un ultim omagiu Reginei Ana
Sursa foto: Foto: Agerpres
11 Aug 2016   •   23:39

Peste 3.000 de persoane au trecut joi, de la primele ore ale dimineţii până seara târziu, prin faţa sicriului Reginei Ana, adus cu mai bine de 24 de ore înainte de la Castelul Peleş în Sala Tronului din Palatul Regal de pe Calea Victoriei, scrie Agerpres.

Flori şi candele au fost depuse în faţa Palatului Regal.

Femei, bărbaţi sau copii, tineri ori vârstnici au aşteptat în linişte, la rând, după lăsarea serii chiar dincolo de intrarea în curtea Palatului, pentru a-i aduce un ultim omagiu Reginei, doar ploaia obligându-i în jurul orei 22,00 să intre în Palat.

Îmbrăcaţi decent, unii în costume naţionale, purtând steguleţe regale sau cocarde tricolore, cu toţii vizibil emoţionaţi, cei mai mulţi s-au închinat în dreptul catafalcului, iar unii dintre ei au îngenunchiat.

Pentru fostul consilier prezidenţial Iulian Fota, "Casa Regală a României rămâne un simbol al legăturilor României cu Occidentul", iar Regina Ana "un exemplu de modestie şi de dăruire".

Rapsodul Grigore Leşe a mărturisit că a scris joi dimineaţă un material despre Regina Ana.

"Ştiţi de ce? Pentru că tatăl meu a ajuns să-i cunoască pe Regele Mihai şi pe Regina Ana. Şi am o fotografie extraordinară cu tatăl meu cum dă mâna cu Regele Mihai. Şi m-a impresionat extraordinar. Regele a umplut viaţa lor, a umplut familia noastră de viaţă", a declarat Leşe.

Artistul a spus că a susţinut două concerte "oferite regalităţii", afirmând că, în opinia sa, "Familia Regală este un simbol pentru România".

Şi criticul literar Dan Silviu Boerescu s-a închinat la catafalcul Reginei Ana, "o figură luminoasă a istoriei naţionale". "Este soţia Suveranului, cea care a stat cel mai mult alături de distinsul personaj care este Regele Mihai I, 68 de ani, chiar dacă majoritatea în exil", a spus Boerescu.

La rândul său, o nonagenară, Stela Popescu, venită special "tocmai din Bucovina", s-a declarat "monarhistă, din cap până-n picioare". "Sunt monarhistă încă de copil. Am trăit pe vremea lor. L-am cunoscut pe Carol, l-am prins şi pe Ferdinand. Am 90 de ani", a spus ea.

În prima zi de pelerinaj la catafalcul Reginei Ana au adus un ultim omagiu şi ministrul Muncii, Dragoş Pîslaru, şi ministrul pentru Consultare Publică şi Dialog Civic, Violeta Alexandru.

×
Subiecte în articol: regina ana
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close