Antena 3 CNN Actualitate Peste un milion de bucureşteni ar putea rămâne fără curent electric din cauza unui muncitor

Peste un milion de bucureşteni ar putea rămâne fără curent electric din cauza unui muncitor

Peste un milion de bucureşteni ar putea rămâne fără curent electric din cauza unui muncitor
05 Aug 2010   •   12:50

Peste un milion de bucureşteni ar putea rămâne în orice moment fără curent electric, după ce un muncitor a rupt, din greşeală, un cablu de înaltă tensiune. Reprezentanţii ENEL susţin că pentru remedierea avariei vor avea nevoie de cel puţin patru zile. În tot acest timp, alimentarea cu energie a jumătate de Bucureşti depinde doar de un singur cablu. 

Un muncitor care săpa o canalizare cu ajutorul unui excavator, pe şoseaua Fundeni, a tăiat un cablu de înaltă tensiune. Echipa de muncitori a întrerupt lucrul şi a anunţat Primăria Capitalei. La locul avariei au venit reprezentanţii ENEL şi primarul Sorin Oprescu.

După ce au evaluat situaţia, reprezentanţii Enel şi-au adus muncitorii şi s-au apucat imediat de reparat. Problema este că reţeaua ruptă de muncitor era una de rezervă, care alimentează jumătate de Bucureşti, în cazul în care apare vreo problemă la cablul principal. Asta înseamnă că aproape un milion de locuitori ar rămâne pe întuneric.      

În aceste condiţii, conducerea ENEL şi primarul Sorin Oprescu au făcut un apel către populaţie să scadă consumul de curent electric pentru ca să nu apară probleme la sistemul principal de transport al energiei electrice. În plus, după ce va repara cablul rupt, regia va cere despăgubiri din partea constructorului care a produs avaria.

Antena 3

×
Subiecte în articol: cablu curent electric Enel
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close