Antena 3 CNN Actualitate Peste un milion de români riscă o amendă consistentă pentru că au uitat de armată

Peste un milion de români riscă o amendă consistentă pentru că au uitat de armată

Peste un milion de români riscă o amendă consistentă pentru că au uitat de armată
09 Dec 2016   •   16:01

Toţi tinerii s-au bucurat că, de la 1 ianuarie 2007,  armata nu mai este obligatorie. Din păcate, nimeni nu a mai citi legea de la articolul 2 în jos. Foarte rău! Normativul îi obligă pe tineri să meargă la centrele de recrutare pentru înscriere, iar cei care nu s-au dus până acum riscă amenzi de până la 300 de lei, scrie Libertatea.

Săptămâna trecută, Mihnea Motoc, ministrul Apărării, a ţinut să sublinieze public că serviciului militar nu este obligatoriu, precizând însă, că, potrivit prevederilor legale, acesta nu este eliminat, ci doar „suspendat”.

Asta înseamnă că cetăţenii incorporabili nu trebuie să facă serviciul militar. Dar, potrivit Legilor 395/2005 şi 46/1996 privind încorporarea şi pregătirea populaţiei pentru apărare: ”Cetăţenii români, bărbaţi, la împlinirea vârstei de 18 ani, se vor prezenta la centrele militare pentru luarea în evidenţă militară, selecţionare, stabilirea aptitudinilor”.

Ministerul Apărării încă nu a trimis o poziţie oficială în această problemă. Conform unor surse din interiorul MApN, pentru salvarea situaţiei se va invoca însă faptul că legea nu are, încă, metodologie de aplicare.

 

×
Subiecte în articol: amenda MApN
Parteneri
Motivul pentru care prezentatorii Antena 3 CNN au purtat un bujor roșu în piept
x close