Antena 3 CNN Actualitate Petiţie online pentru salvarea lui Aldo, un câine poliţist din Ialomiţa

Petiţie online pentru salvarea lui Aldo, un câine poliţist din Ialomiţa

Peste 20.000 de oameni au semnat o petiţie online deschisă pentru salvarea lui Aldo, un câine poliţist din Ialomiţa.

Petiţie online pentru salvarea lui Aldo, un câine poliţist din Ialomiţa
Sursa foto: gandul.info
11 Feb 2020   •   16:22

Povestea lui Aldo a impresionat zeci de mii de români, după ce câinele a refuzat să mănânce atunci când poliţistul cu care făcea echipă s-a pensionat.

Poliţistul Petruş Gabriel Dobre a ieşit la pensie, iar până la momentul pensionării, Aldo, câinele poliţist, a locuit la el acasă, în Ţăndărei.

După pensionare, Aldo a fost adus la IPJ Ialomiţa, iar poliţistul i-a acuzat pe şefii săi că nu îi permit să vadă câinele. Mai mult, agentul pensionar a aflat că Aldo ar fi fost sedat şi ţinut într-un padoc.

De cealaltă parte, IPJ Ialomiţa a explicat că animalul se află în perioada de tranziţie, urmând să facă echipă cu un alt poliţist, dar şi că este bine îngrijit, fiind supravegheat de un medic veterinar.

Povestea a impresionat zeci de mii de oameni care au semnat o petiţie online iniţiată pentru salvarea lui Aldo şi care poate fi regăsită AICI.
 
"Un poliţist din Ţăndărei se pregăteşte de pensionare şi trebuie să 'predea' la inspectorat câinele de serviciu, partenerul lui. Mai jos, 'problema' prietenului, partenerului om: 'Despărţirea de partener? Cum a fost? Greu de descris în cuvinte!'.

Şi ca totul să fie împotriva mea şi suferinţa câinelui mai mare… a fost predat la reşedinţa de judeţ şi nu la padocul subunităţii (Poliţia Ţăndărei), care era cu mult mai bun decât prezenta locaţie!. Şi asa, Aldo a ajuns la Slobozia deşi la Poliţia Ţăndărei exista padoc.

Nu mai am acces la el, cu toate că mi-am arătat disponibilitatea să fiu prezent pentru a se reuşi acomodarea cu noul coleg! Pai… ce performanţă sa ceri câinelui? Ca şi alţi câini va sta probabil într-un padoc de aproximativ 2 m.p. fără a mai avea libertatea cu care fusese obişnuit – padocul de acasă avea 30 m.p. cu boxă de 6 m.p.
 
Va fi destul de dificil noului conductor să se acomodeze cu un câine pe care nu-l doreşte şi pentru care cere sedarea atunci când vrea să se apropie de el. L-am crescut ca un rege şi a ajuns sclav!" Stimabili şefi ialomiţeni, dacă la Ţăndărei este loc amenajat pentru câinii poliţişti iar Petruş Gabriel Dobre, fostul vostru coleg s-a oferit să ajute la acomodarea câinelui cu noul partener, de ce nu ajutaţi bietul animal?", se arată în textul petiţiei online.

×
Subiecte în articol: petitie online
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close