Antena 3 CNN Actualitate Petre Daea, aviz favorabil pentru portofoliul Agriculturii din partea comisiilor de specialitate din Parlament

Petre Daea, aviz favorabil pentru portofoliul Agriculturii din partea comisiilor de specialitate din Parlament

Petre Daea, aviz favorabil pentru portofoliul Agriculturii din partea comisiilor de specialitate din Parlament
04 Ian 2017   •   13:35

Ministrul propus pentru portofoliul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Petre Daea, a primit miercuri aviz favorabil din partea comisiilor de specialitate reunite ale Senatului şi Camerei Deputaţilor, potrivit Agerpres.

Acesta a fost validat cu 23 de voturi pentru şi 11 împotrivă.

Petre Daea a răspuns foarte succint tuturor întrebărilor puse de senatori şi deputaţi legate de debirocratizare, cadastru sau intabulare, situaţia industriei alimentare, camere agricole, fonduri europene.

"Vom reuşi până în 2020 să facem cadastru şi intabularea. Este o dată realistă pe un program de guvernare bine structurat. Despre debirocratizare, este firesc pentru că este atât de necesară încât aş pierde timp să mai vorbesc despre ea. (...) În ceea ce priveşte industria alimentară ne-am propus să facem un departament al industriei alimentare şi al comerţului. Nimeni la această dată în Ministerul Agriculturii nu se ocupa de acest sector. Este anacronic, nepotrivit şi inacceptabil, motiv pentru care vom face ceea ce trebuie", a spus Daea.

Acesta a cerut răgazul cuvenit să poate vorbi aplicat şi interesat pe toate subiectele.

Ministrul desemnat al Agriculturii a fost audiat în Comisia pentru agricultură, silvicultură, industrie alimentară şi servicii specifice din Camera Deputaţilor şi de Comisia pentru agricultură, silvicultură şi dezvoltare rurală din Senatul României.

Cele două comisii însumează 35 de membri, dintre care 24 sunt deputaţi şi 11 senatori, dar prezenţi au fost doar 10 senatori şi toţi deputaţii.

În vârstă de 68 de ani, Petre Daea este doctor în agronomie. A absolvit Facultatea de Agronomie Timişoara (1973), specializarea inginer agronom. A absolvit Institutul de Pregătire a Cadrelor de Conducere din Economie şi Administraţie (1982-1983). Este doctor în agronomie.

A fost inginer stagiar, şef fermă, inginer şef la CAP Şişeşti, judeţul Mehedinţi (1973-1980); inginer şef CUASC Şişeşti, Broşteni, judeţul Mehedinţi (1980-1986); director DGAIA, judeţul Mehedinţi (1986); şef secţie adj. pentru Probleme de Agricultură, CJ Mehedinţi (1987-1989); inginer principal la Staţiunea de Cercetare Producţie Pomicolă, judeţul Mehedinţi (1989-1996); director general, DGAIA, judeţul Mehedinţi (1996-1997); şef serviciu DGAIA, judeţul Mehedinţi (1997-2000), director general, DGAIA, judeţul Mehedinţi (2001-2002).

Daea este membru PSD din 2001. În perioada martie 2002 - iulie 2004, iar până în decembrie 2004 a fost ministrul Agriculturii şi Pădurilor.

Ales senator în legislatura 2004-2008, în circumscripţia electorală nr. 27 Mehedinţi, pe listele Uniunii Naţionale PSD+PUR. A făcut parte din Grupul parlamentar al Partidului Social Democrat. Membru în Comisia pentru agricultură, silvicultură şi dezvoltare rurală, membru în Comisia Interparlamentară Bucureşti - Chişinău (partea română). A făcut parte din Grupul parlamentar de prietenie cu Republica Slovenia, Grupul parlamentar de prietenie cu Australia, Grupul parlamentar de prietenie cu Republica Coreea (din apr. 2007), Grupul parlamentar de prietenie cu Regatul Spaniei, Grupul parlamentar de prietenie cu Ungaria, potrivit site-ului cdep.ro.

Reales senator în legislatura 2008-2012, în circumscripţia electorală nr. 27 Mehedinţi, colegiul uninominal nr. 2, pe listele Alianţei Politice Partidul Social Democrat + Partidul Conservator. Preşedinte al Comisiei pentru agricultură, silvicultură şi dezvoltare rurală. Preşedinte al Grupului parlamentar de prietenie cu Republica Portugheză, membru în Grupul parlamentar de prietenie cu Australia, Grupul parlamentar de prietenie cu Republica Austria.

Ales deputat în legislatura 2012-2016, în circumscripţia electorală nr. 27 Mehedinţi, colegiul uninominal nr. 2, pe listele USL. Membru în Comisia pentru agricultură, silvicultură, industrie alimentară şi servicii specifice. Membru în Grupul parlamentar de prietenie cu Republica Portugheză, Grupul parlamentar de prietenie cu Republica Africa de Sud.

×
Parteneri
Trucul cu care românii păcălesc automatele de reciclare
x close