Antena 3 CNN Actualitate Petre Daea intervine în scandalul preţurilor uriaşe: "Producţia există şi ea trebuie valorificată" | Ce soluţii avem

Petre Daea intervine în scandalul preţurilor uriaşe: "Producţia există şi ea trebuie valorificată" | Ce soluţii avem

Ministrul Agriculturii, Petre Dea, intervine după avertismentul fără precedent lansat de un lanț de hypermarketuri conform căruia alimentele mai scumpe vor dispărea de pe rafturi.

Petre Daea intervine în scandalul preţurilor uriaşe: "Producţia există şi ea trebuie valorificată" | Ce soluţii avem
Sursa foto: Arhiva Antena 3
de Claudia Popovici    |    03 Sep 2022   •   18:04

"Nu cred că se vor retrage produsele de pe raft pentru că ele sunt cerute de consumatori. 

Evident că sunt o serie de interpretări. Trebuie să fim liniștiți din acest punct de vedere pentru că producția există în România şi trebuie să se valorifice. Dacă nu se valorifică de acest lanț se va valorifica de un altul", a spus Petre Daea la Antena 3. 

"Producția există şi ea trebuie valorificată"

Întrebat apoi dacă există în acest moment motive pentru scumpirea alimentelor sau a altor produse în România, ministrul Agriculturii a spus. 

"Sigur că nu. Preţul produselor s-a stabilizat. La produsul de lapte există situaţii mai delicate, dat fiind faptul că seceta a pus la grea încercare pe fermierii români care trebuie să alimenteze cu furaje fermele.

Nu există elementele obiective care să determine o creştere atât de mare", a spus Petre Daea, ministrul Agriculturii, în emisiunea News Magazine de la Antena 3

"Eu nu mă duc cu coșul la supermarket"

"Eu nu mă duc cu coșul la supermarket. Nu îmi fac coșul zilnic, dar îmi fac nevoia de aprovizionare pentru fiecare moment. (...)

Piaţa va regla acest joc al momentului. Sunt reţele suficiente care să distribuie produsele", a mai spus Petre Daea, ministrul Agriculturii, la Antena 3, subliniind că fermierii vor beneficia de programe de sprijin. 

"Avem programe în planul naţional strategic pentru a ne putea aproviziona în România cu produsele pe care le facem şi suntem pe drumul cel bun", a mai spus ministrul Agriculturii.

×
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close