Antena 3 CNN Actualitate Petre Daea, despre larva gândacului de bălegar, aprobat de UE ca aliment comestibil: "Lăsaţi insectele în insectar”

Petre Daea, despre larva gândacului de bălegar, aprobat de UE ca aliment comestibil: "Lăsaţi insectele în insectar”

Petre Daea, ministrul Agriculturii, a reacţionat vehement după ce larva gândacului de bălegar a fost aprobat de UE ca aliment comestibil.

Petre Daea, despre larva gândacului de bălegar, aprobat de UE ca aliment comestibil:  "Lăsaţi insectele în insectar”
Sursa foto: Colaj Antena 3 CNN
de Claudia Popovici    |    20 Ian 2023   •   20:06

Europa extinde lista insectelor autorizate ca hrană umană. Oamenii pot mânca şi comercializa larva gândacului de bălegar.

Insecta devine a patra al cărei consum este permis de Uniunea Europeană, de când această listă a început să fie reglementată în 2018.

Larvele gândacului de bălegar fi gătite întregi sau consumate sub formă de pudră sau făină. Pot fi adăugate ca ingredient în diverse produse alimentare, precum batoane de cereale, paste și produse de panificație.

Chiar și așa, autoritățile avertizează că poate provoca reacții alergice la cei care au intoleranță la crustacee, potrivit 20 minutos.es.

Citește şi: Petre Daea, mesaj pentru fermierii care vor să acceseze bani de la Guvern: "Dacă ai sapa în mână, apucă-te și treci la prășit!"

Întrebat despre acest demers, ministrul Agriculturii, Petre Daea a spus: 

"Lăsaţi-le în aprobări, dar nu le puneți în mâncare, nu le puneți în farfurie, pentru că noi ştim ce producem, noi ştim ce mâncăm, noi ştim ce ne folosește nouă. Din acest punct de vedere eu nu îmi fac nicio grijă, aprobare nu înseamnă şi mâncare, pentru că noi ştim să producem în România şi avem, har domnului, unde, cu cine şi ce să facem (...).

Lăsaţi insectele în insectar”, a răspuns, vineri, ministrul Agriculturii, Petre Daea, întrebat despre noul aliment aprobat de Autoritatea Europeană pentru Siguranţa Alimentară (EFSA), potrivit adevărul.ro

×
Parteneri
Benzina, mai scumpă decât motorina pentru prima dată în ultimele 10 luni
x close