Antena 3 CNN Actualitate Petre Daea, despre produsele din carne de porc din Ungaria ajunse în România: ANSVSA şi-a făcut datoria

Petre Daea, despre produsele din carne de porc din Ungaria ajunse în România: ANSVSA şi-a făcut datoria

Petre Daea, despre produsele din carne de porc din Ungaria ajunse în România: ANSVSA şi-a făcut datoria
18 Feb 2019   •   19:38

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a susţinut luni că Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) şi-a făcut datoria şi a acţionat rapid în privinţa produselor din carne de porc din Ungaria, care au ajuns în România, deşi nu erau etichetate corespunzător.

"ANSVSA şi-a făcut imediat datoria. Iată ce înseamnă să ai un sistem rapid de alertă. Imediat a văzut trasabilitatea produselor respective, pentru că oamenii din păcate mai caută şi eludarea legii, dar iată că aici nu a fost posibil. Un rezultat foarte bun din partea ANSVSA care a acţionat rapid şi pe baza procedurilor pe care le-a instituit legea în domeniu şi în baza expertizei tehnice pe care o are. Să ştiţi că avem specialişti foarte buni şi oameni de toată isprava în ţară. Tocmai gravitatea acestei situaţii a impus o măsură rapidă şi foarte bine făcută, a luat, a izolat, a pus la adăpost această posibilitate de a fi o contaminare suplimentară pe o asemenea carne", a declarat, luni, Petre Daea, întrebat cum a fost posibil să intre în ţară carne porc posibil infestată cu pesta porcină africană din Ungaria.

El a afirmat că ANSVSA intră "tot timpul în dispozitiv", la fel ca în cazul stabilirii şi depistării focarelor de pestă porcină africană.

"În momentul în care auzi că a apărut un focar de pestă, primul lucru bun este că autoritatea a depistat focarul. A găsit virusul, imediat îl localizezi, imediat acţionezi în baza procedurilor stabilite şi autorizate la nivelul Comisiei Europene, proceduri care sunt respectate de toţi şi oriunde", a subliniat ministrul Agriculturii.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: petre daea carne porc Ungaria România
Parteneri
Zboruri comerciale, bruiate de ruşi inclusiv în spaţiul aerian al României
x close