Antena 3 CNN Actualitate Petre Daea: Merită să facem efortul, indiferent cât este de mare, de a repune sistemul de irigaţii în ţară

Petre Daea: Merită să facem efortul, indiferent cât este de mare, de a repune sistemul de irigaţii în ţară

Petre Daea: Merită să facem efortul, indiferent cât este de mare, de a repune sistemul de irigaţii în ţară
10 Mai 2018   •   20:54

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a declarat, joi, la Titu, judeţul Dâmboviţa, că e preocupat de realizarea sistemului de irigaţii, susţinând că merită tot efortul, indiferent cât e de mare.

''Merită în România să facem efortul, indiferent cât este de mare, pentru a repune sistemul de irigaţii în ţară. La ora actuală avem pregătit pentru 1,2 milioane de hectare într-un an de zile. Anul acesta va merge apa de 2.000 de km de canal, apa gratuit, că am dat bani pentru apă gratuită, aţi văzut programul de guvernare. Ce s-a zis, se respectă'', a precizat Daea, la o întâlnire cu producătorii din zona Titu.

Ministrul Agriculturii a adăugat că în scurt timp vor fi gata şi actele normative necesare.

''Ne-am dus la Uniunea Europeană şi am zis stop cadru, avem 431 de milioane pentru asociaţii, pentru organizaţii. Le avem pentru a da drumul pe Măsura 215? Da. Am făcut modificarea ca să puteţi să luaţi până la 30% şi instalaţii. Al doilea lucru, nu vom da drumul la această măsură acum, la 4.3, până nu facem modificarea în lege, unde să ne permită să dai şi acolo unde nu e pământul intabulat, pentru că sunt organizaţii unde oamenii vor să irige. În două săptămâni iese legea cu modificările respective, ca prin ordin al ministrului (...) să dăm drumul la sistem, să fie pus în operă. Asta e cea mai mare investiţie a ţării şi este obiectivul de care Guvernul se ocupă, iar eu nu am astâmpăr din acest punct de vedere'', a afirmat Daea.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: petre daea
Parteneri
Mărturia exclusivă a celui care l-a dus pe Prințul Paul în Malta
x close