Antena 3 CNN Actualitate Petre Daea: Moţiunea de cenzură nu trece, n-au voturi ca să treacă moţiunea

Petre Daea: Moţiunea de cenzură nu trece, n-au voturi ca să treacă moţiunea

Petre Daea: Moţiunea de cenzură nu trece, n-au voturi ca să treacă moţiunea
30 Sep 2019   •   23:08

Moţiunea de cenzură nu va trece, pentru că n-au voturi ca să treacă, a declarat, luni, la TVR 1, ministrul Agriculturii, Petre Daea.

"Moţiunea de cenzură nu trece pentru că n-are cum să treacă. N-au voturi ca să treacă moţiunea. Dacă le au, treaba lor. Vom vedea în momentul în care pun bilele respective. Guvernul Dăncilă nu e schilodit. Uitaţi-vă în programul de guvernare şi veţi vedea că eu, la Ministerul Agriculturii, n-am nicio întârziere. România a adus de la Uniunea Europeană prin agricultură 9 miliarde de euro, în doi ani şi nouă luni. A adus în economia ţării şi venit", a spus Daea.

Întrebat despre disputele dintre premier şi preşedinte, ministrul Agriculturii a susţinut ideea că aceasta este "o dispută incorectă".

"După cum am văzut, când vrei să decredibilizezi pe cineva te foloseşti de tragedia asta de la Caracal pe care am văzut-o şi să o ridici la rang de politică. Mă refer la această dispută (între Klaus Iohannis şi Viorica Dăncilă, n.r.) care este incorectă pentru simplul motiv că eu nu mi-aş îngădui, ca om, să ridic aceste cazuri la nivel de politică pentru o campanie electorală", a afirmat demnitarul.

Liberalii au anunţat, recent, prin vocea deputatului Ioan Cupşa, că moţiunea de cenzură iniţiată de PNL împotriva Guvernului Dăncilă va fi depusă marţi, 1 octombrie, pentru ca pe 8 sau 9 octombrie actualul guvern să fie demis.

În replică, premierul Viorica Dăncilă a declarat, luni, că moţiunea de cenzură nu va trece de Parlament, ea arătând că a mai văzut ''filmul veşnicei moţiuni, care, până acum, mai degrabă a dărâmat şi dezbinat Opoziţia decât Guvernul''.

Tot luni, preşedintele Klaus Iohannis a afirmat că sarcina principală a prim-ministrului este aceea de a guverna, nu de a întreprinde turnee electorale externe care "nu aduc niciun beneficiu" României.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: petre daea Klaus Iohannis
Parteneri
Cea mai puternică rugăciune către Duhul Sfânt. Se rosteşte de Rusalii
x close