Antena 3 CNN Actualitate Petre Daea, noi dezvăluiri despre pesta porcină: „Am stabilit măsurile suplimentare pe care trebuie să le luăm în vederea stopării acestui virus”

Petre Daea, noi dezvăluiri despre pesta porcină: „Am stabilit măsurile suplimentare pe care trebuie să le luăm în vederea stopării acestui virus”

Petre Daea, noi dezvăluiri despre pesta porcină: „Am stabilit măsurile suplimentare pe care trebuie să le luăm în vederea stopării acestui virus”
31 Iul 2018   •   20:33

Situație complicată în momentul de față în România. E vorba despre epidemia de pestă porcină, care face ravagii. Potrivit oficialităților, sunt peste 300 de focare și obligativitatea de a eutanasia peste 100.000 de porci din fermele românești în urma acestei epidemii e un moment complicat. Cei de la Ministerul Agriculturii au nevoie și de sprijinul armatei și al departamentului pentru situații de urgență. Sunt zone unde sunt lichidate ferme complet. 

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a făcut noi devăluiri legate de pesta porcină. 

„S-a făcut o informare pentru această situație, iar Domnia Sa a ordonat o întâlnire de lucru la Ministerul Agriculturii. Iată că această întâlnire a avut loc și a început la orele 17. Am stabilit, împreună cu miniștrii prezenți aici și cu experți, măsurile suplimentare pe care trebuie să le luăm în vederea stopării acestui virus și eradicarea zonei unde acest virus a apărut”. 

„În momentul de față, punem în pagină măsurile pe care le-am stabilit, iar mâine după-amiază se convoacă Comitetul Național pentru Combaterea Bolilor și vom stabili, practic autorizăm măsurile pe care le-am stabilit în această seară. Se lucrează la aceste măsuri. Mâine după-amiază veți vedea aceste măsuri”, a declarat Petre Daea. 

În urmă cu câteva zile, a declanșat o dezbatere publică aprinsă afirmația greșită făcută de Petre Daea la „Punctul de Întâlnire”. Ministrul a comparat sacrificarea porcilor infestați cu pestă porcină cu Auschiwtz-ul, lagărul de concentrare nazist.

„Consider că această greșeală a ministrului a fost asumată, a fost recunoscută și și-a cerut scuze pentru ea. Și e bine că și-a cerut scuze pentru că nu putem face afirmații atât de grave despre suferințele poporului evreu în comparație cu orice altceva. Nu se fac astfel de comparații”, a spus Radu Tudor.

×
Subiecte în articol: petre daea
Parteneri
Cu cât vor fi penalizați românii care se pensionează anticipat
x close