Antena 3 CNN Actualitate Petre Daea, ministrul Agriculturii, lucrări la sistemul de irigaţii în Călăraşi: "M-aţi pierdut pe câmp!"

Petre Daea, ministrul Agriculturii, lucrări la sistemul de irigaţii în Călăraşi: "M-aţi pierdut pe câmp!"

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a mers în această dimineață la Călărași, pentru a verifica starea culturilor afectate de secetă. Încă de la primele ore ale dimineții, ministrul inspectează terenurile și stadiul lucrărilor de irigații.

Petre Daea, ministrul Agriculturii, lucrări la sistemul de irigaţii în Călăraşi: "M-aţi pierdut pe câmp!"
Sursa foto: antena 3
de Laura Dinu    |    21 Iul 2022   •   10:32

Ministrul a prezentat, cu această ocazie, obiectivele pe care le are pentru a ajuta, într-un fel, culturile grav afectate de secetă din ultima vreme.

”În proiectele pe care le-am făcut și în proiectele pe care le executăm urmărim trei obiective mari: 

  • primul obiectiv este acela de a realizat stațiile de pompare, să le echipăm cu mijloace moderne de pornire. Practic, să le automatizăm, să consume puțin curent 

  • al doilea obiectiv este acela de a asigura secțiunea de scurgere. Curățim secțiunile de scurgere ale canalelor astfel încât apa să se ducă lin spre stațiile de punere sub presiune 

  • al treilea obiectiv este acela de impermeabiliza canalul. 

Aceste lucruri nu se văd. Pentru că, după cum ați văzut, m-ați pierdut în câmp. De ce m-ați pierdut în câmp? Canalele nu sunt pe marginea șoselei. Interesul nostru este să mergem la fața locului, să vedem despre ce este vorba, să construim în fiecare zi.  

Iar pentru mine obiectivul de investiții este obiectivul țării, și este obiectivul statal care este vital pentru agricultură”, a declarat ministrul Agriculturii, Petre Daea.  

×
Subiecte în articol: petre daea
Parteneri
Patronii de păcănele riscă amenzi de 200.000 de lei dacă nu închid afacerile
x close