Antena 3 CNN Actualitate Petre Pitcovici susţine că Popoviciu este asociat cu fratele lui Traian Băsescu

Petre Pitcovici susţine că Popoviciu este asociat cu fratele lui Traian Băsescu

Petre Pitcovici susţine că Popoviciu este asociat cu fratele lui Traian Băsescu
Sursa foto: Mircea Basescu
28 Mar 2009   •   09:39

Numele preşedintelui Băsescu este invocat pentru a doua oară, în scandalul de la DGIPI şi DGA. Într-o discuţie, redată în motivarea Curţii de Apel, Petre Pitcovici afirmă că Popoviciu ar fi asociat într-o firmă cu fratele lui Traian Băsescu. În discuţie mai apare şi numele şefului secţiei a doua a DNA, Doru Ţuluş. Preşedinţia a negat cu vehemenţă împlicarea şefului statului în acest caz.

În motivarea curţii de apel se arată că, în cadrul conversaţiei avute cu Ion Motoc, Petre Pitcovici susţine că omul de afaceri Puiu Popoviciu ar fi avut o discuţie cu Traian Băsescu în care apare şi numele şefului secţiei a II-a DNA, Doru Ţuluş. Acesta a formulat o cerere de abţinere în instrumentarea cauzei, care a fost acceptată de conducerea DNA. Documentul Curţii de Apel precizează că veridicitatea afirmaţiilor este greu de asumat. Cât despre numele lui Ţuluş, Biroul de presă al DNA a precizat că procurorul şef nu a discutat niciodată cu şeful statului.

În aceeaşi discuţie, menţionată în motivarea Curţii de Apel, Petre Pitcovici susţine că Puiu Popoviciu ar fi asociat într-o firmă cu fratele preşedintelui, în tentativa de a-l convinge pe Ion Motoc că omul de afaceri anchetat are legături cu şeful statului.

Mircea Băsescu, fratele preşedintelui, a declarat pentru Mediafax că nu îl cunoaşte pe omul de afaceri Puiu Popoviciu. El a adăugat că atenţia presei şi a justiţiei ar trebui să se concentreze asupra adevăraţilor vinovaţi şi asupra gravităţii afirmaţiilor pe care le fac unii ofiţeri superiori şi procurori.

Şi purtătorul de cuvânt al preşedinţiei, Valeriu Turcan, a infirmat orice legătură a şefului statului,de când se află în această funcţie, cu omul de afaceri Puiu Popoviciu.

Traian Băsescu a făcut abia vineri prima declaraţie de la izbucnirea acestui scandal. El s-a declarat dezamăgit că un angajat al Ministerului de Interne i-a folosit numele în acest mod.

Antena 3

×
Subiecte în articol: mircea basescu
Parteneri
Tradiţii şi obiceiuri în prima zi de Paşte. Ce trebuie să faci astăzi
x close