Antena 3 CNN Actualitate Petre Roman, despre momentul întoarcerii Regelui Mihai în țară: „M-am întâlnit cu principesa Margareta și m-a întrebat...”

Petre Roman, despre momentul întoarcerii Regelui Mihai în țară: „M-am întâlnit cu principesa Margareta și m-a întrebat...”

Petre Roman, despre momentul întoarcerii Regelui Mihai în țară: „M-am întâlnit cu principesa Margareta și m-a întrebat...”
Sursa foto: Foto: Agerpres
19 Dec 2017   •   20:24

Fostul premier Petre Roman a afirmat luni că nu s-a opus venirii regelui Mihai în România, adăugând că ar fi fost bine ca în Decembrie 1989 puterea de atunci să aducă alături de ea reprezentanţii partidelor istorice şi pe fostul suveran.

"Din fericire, într-un interviu pe care regele l-a acordat - sigur a fost deranjat de anumite ipostaze în care a fost supus... - dar dânsul spune: 'Da, Petre Roman s-a întâlnit cu principesa Margareta' şi întrebat 'Petre Roman s-a opus?': 'Nu, Petre Roman nu s-a opus venirii'. Cred că e important", a declarat Roman, după lansarea cărţii sale "Despre pasiune în vremuri de libertate", apărută recent la Editura Cartea Românească.

El a susţinut că "ar fi fost bine" ca puterea creată în Decembrie 1989 să aducă alături de ea reprezentanţii partidelor istorice şi pe regele Mihai.

"Eu cred că ceea ce era foarte important în legătură cu regele, dar şi cu liderii partidelor istorice - şi o spun în carte - este ca ceea ce s-a creat imediat după Revoluţie, adică în momentele 22 Decembrie, şamd, era, nu s-a gândit atunci nimeni, (..) dar cei care n-au înţeles că era bine atunci să aducem alături de noi pe reprezentanţii partidelor istorice, care făcuseră ani grei de temniţă, cât şi pe regele Mihai. Nu ştiu dacă s-ar fi pornit atunci o gâlceavă politică, dar cred că aveam şanse ca să existe un consens mai larg", a spus Petre Roman.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Petre Roman principesa Margareta
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close