Antena 3 CNN Actualitate Petre Roman, despre solicitarea de urmărire penală: „Mă găsește în situația de a fi pur și simplu revoltat”

Petre Roman, despre solicitarea de urmărire penală: „Mă găsește în situația de a fi pur și simplu revoltat”

Petre Roman, despre solicitarea de urmărire penală: „Mă găsește în situația de a fi pur și simplu revoltat”
02 Apr 2018   •   14:11

Cerere-șoc în dosarul Revoluției din partea procurorilor Parchetului General. Aceștia îi cer lui Klaus Iohannis să încuviințeze urmărirea penală al lui Ion Iliescu pentru evenimentele din decembrie 1989.

Solicitări similare au fost făcute pentru fostul premier al României, Petre Roman, și pentru Gelu Voican Voiculescu, acesta fiind numit săptămâna trecută director al Institutului Revoluției. 

„Nu am fost înștiințat în niciun fel și această cerere de urmărire penală mă găsește în situația de a fi pur și simplu revoltat. Sunt uimit de această chestiune. Era să-mi pierd viața la baricadă, nu am avut niciun fel de implicare de nicio natură. Am fost chiar în situația de a fi țintă a focurilor de armă, a teroriștilor, lunetiștilor. Nu știu ce să cred. Am depus mărturie la Parchetul Militar”, a spus Petre Roman. 

„Nu înțeleg absolut deloc. Am depus o lungă mărturie și credeam că lucrurile sunt lămurite. Resping categoric orice fel de implicare de această natură. Nu înțeleg. Nu găsesc nici măcar un capăt de motivație despre această chestiune. Eu credeam că intervenția mea de la televiziune a fost tocmai de a liniști oamenii. Sunt foarte supărat. Chiar dacă lucrurile se dovedesc așa cum spun, că n-am nicio implicare, e o situație de moment care apasă asupra mea”, a mai spus fostul premier. 

×
Parteneri
Harta salariilor din România. Zonele unde angajații sunt plătiți cel mai bine
x close