Antena 3 CNN Actualitate Petre Roman, replică pentru Mihai Șora: Nu și-a dat demisia la mineriada din iunie 1990

Petre Roman, replică pentru Mihai Șora: Nu și-a dat demisia la mineriada din iunie 1990

Petre Roman, replică pentru Mihai Șora: Nu și-a dat demisia la mineriada din iunie 1990
26 Mar 2018   •   12:58

Petre Roman îl atacă pe Mihai Șora, după ce filosoful, în vârstă de 101 ani, a fost propus pentru titlul de cetățean de onoare al Capitalei de grupul consilierilor USR. Fostul premier, care a condus primul Guvern după Revoluția din 1989, a precizat că Șora nu și-a dat demisia din funcția de ministru al Învățământului, în semn de protest față de mineriadele din 13-15 iunie 1990, aceasta fiind varianta preluată și de USR.

„Sunt surprins de povestea asta. Nu e adevărat deloc. Dl.Mihai Șora nu a demisionat și nici nu a avut vreo tentativă de a demisiona din Guvernul meu, nu știu cum și de unde a putut să apară o asemenea informație. Nu doar că nu a demisionat în semn de protest față de venirea minerilor, dar, dacă vă amintiți, în ziua de 16 iunie 1990, Cabinetul meu a emis un comunicat de presă în care, între altele, înfieram extrem de tăios pe vreo patru pagini evenimentele din 13 iunie. Ori, îmi amintesc că dl.Șora fusese acolo, în ședința de guvern, există stenograme ale discuțiilor. Și Pleșu – cel care îl propusese pe Mihai Șora drept ministru, în decembrie 1989 – și Șora au fost oripilați în acea ședință de guvern de ce s-a întîmplat în 13 iunie.

Guvernul respectiv și-a dus integral mandatul pînă la final, în ziua de 28 iunie, cînd a intrat în funcție noul guvern, rezultat din alegerile din 20 mai.

Și eu vă spun cine anume a venit la mine și a spus ”Noi vrem să rămînem în guvern”: domnii Șora și Paul Cornea. ”Am fi încîntați să rămînem în Guvern” mi-au spus” a relatat Petre Roman pentru inpolitics.ro.

Detalii, pe inpolitics.ro.

 

×
Subiecte în articol: Petre Roman
Parteneri
Termoenergetica opreşte apa caldă în 100 de blocuri din Bucureşti
x close