Antena 3 Actualitate Fostul ministru de Interne Petre Tobă și fostul șef DIPI, la DNA într-un dosar de corupție

Fostul ministru de Interne Petre Tobă și fostul șef DIPI, la DNA într-un dosar de corupție

de M.Z.    |    04 Oct 2016   •   11:53
Fostul ministru de Interne Petre Tobă și fostul șef DIPI, la DNA într-un dosar de corupție
Sursa foto: Foto: gov.ro

UPDATE 11.53 - Fostul şef al DIPI Rareş Văduva s-a prezentat marţi la DNA, în același dosar cu Petre Tobă, exprimându-şi convingerea că se va demonstra că "această construcţie judiciară este o eroare". 

"Am convingerea că vom reuşi să demonstrăm că această construcţie judiciară este, să zicem, o eroare. Cadrul legal care presupune clasificarea este acelaşi care reglementează şi declasificarea", a spus Văduva, la ieşirea de la DNA. 

Tot marţi, s-au prezentat la DNA şi fostul ministru al Afacerilor Interne Petre Tobă, precum şi Gheorghe Nicolae, fost şef DIPI. 

UPDATE 09.53 - Fostul ministru al Afacerilor Interne Petre Tobă a declarat, marţi, la ieşirea de la DNA, că i-a fost adus la cunoştinţă faptul că a fost pusă în mişcare "acţiunea penală pentru favorizarea infractorului". 

"Am fost citat şi m-am prezentat, ca de fiecare dată când voi fi citat, ocazie cu care mi s-a adus la cunoştinţă că a fost pusă în mişcare acţiunea penală pentru favorizarea infractorului", a afirmat Tobă. 

De asemenea, el a precizat că a respectat prevederile legii şi toate normele în vigoare. 

Luni, Petre Tobă a fost pus la dispoziţie prin ordin al ministrului Afacerilor Interne, ca urmare a punerii în mişcare a acţiunii penale. 

"Prin ordine ale ministrului Afacerilor Interne, Ioan-Dragoş Tudorache, în conformitate cu prevederile Legii 360/2002 privind Statutul Poliţistului, ca urmare a punerii în mişcare a acţiunii penale, domnii Petre Tobă, Gelu Oltean, Rareş Văduva şi Horaţiu Năbîrjoiu au fost puşi la dispoziţie", se arată într-un comunicat al MAI. 

----------------------------

Știrea inițială 09.11

Fostul ministru al Afacerilor Interne Petre Tobă s-a prezentat, marţi, la DNA pentru a fi audiat de procurori într-un dosar de corupţie, potrivit unor surse judiciare.

Este vorba de dosarul în care fostul ministru de Interne este cercetat pentru comiterea infracţiunii de favorizare a făptuitorului. 

Pe 9 septembrie, procurorii DNA au dispus efectuarea urmăririi penale faţă de Petre Tobă, fost ministru al Afacerilor Interne, pentru comiterea infracţiunii de favorizare a făptuitorului

În respectiva cauză penală, Petre Tobă este cercetat alături de alte 24 de persoane - şefi şi angajaţi din cadrul Ministerului Afacerilor Interne - Departamentul de Informaţii şi Protecţie Internă (DIPI), suspecte pentru infracţiuni de deturnare de fonduri, delapidare, abuz în serviciu, fals şi uz de fals.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
x close