Antena 3 CNN Actualitate Fostul ministru de Interne Petre Tobă și fostul șef DIPI, la DNA într-un dosar de corupție

Fostul ministru de Interne Petre Tobă și fostul șef DIPI, la DNA într-un dosar de corupție

Fostul ministru de Interne Petre Tobă și fostul șef DIPI, la DNA într-un dosar de corupție
Sursa foto: Foto: gov.ro
de M.Z.    |    04 Oct 2016   •   11:53

UPDATE 11.53 - Fostul şef al DIPI Rareş Văduva s-a prezentat marţi la DNA, în același dosar cu Petre Tobă, exprimându-şi convingerea că se va demonstra că "această construcţie judiciară este o eroare". 

"Am convingerea că vom reuşi să demonstrăm că această construcţie judiciară este, să zicem, o eroare. Cadrul legal care presupune clasificarea este acelaşi care reglementează şi declasificarea", a spus Văduva, la ieşirea de la DNA. 

Tot marţi, s-au prezentat la DNA şi fostul ministru al Afacerilor Interne Petre Tobă, precum şi Gheorghe Nicolae, fost şef DIPI. 

UPDATE 09.53 - Fostul ministru al Afacerilor Interne Petre Tobă a declarat, marţi, la ieşirea de la DNA, că i-a fost adus la cunoştinţă faptul că a fost pusă în mişcare "acţiunea penală pentru favorizarea infractorului". 

"Am fost citat şi m-am prezentat, ca de fiecare dată când voi fi citat, ocazie cu care mi s-a adus la cunoştinţă că a fost pusă în mişcare acţiunea penală pentru favorizarea infractorului", a afirmat Tobă. 

De asemenea, el a precizat că a respectat prevederile legii şi toate normele în vigoare. 

Luni, Petre Tobă a fost pus la dispoziţie prin ordin al ministrului Afacerilor Interne, ca urmare a punerii în mişcare a acţiunii penale. 

"Prin ordine ale ministrului Afacerilor Interne, Ioan-Dragoş Tudorache, în conformitate cu prevederile Legii 360/2002 privind Statutul Poliţistului, ca urmare a punerii în mişcare a acţiunii penale, domnii Petre Tobă, Gelu Oltean, Rareş Văduva şi Horaţiu Năbîrjoiu au fost puşi la dispoziţie", se arată într-un comunicat al MAI. 

----------------------------

Știrea inițială 09.11

Fostul ministru al Afacerilor Interne Petre Tobă s-a prezentat, marţi, la DNA pentru a fi audiat de procurori într-un dosar de corupţie, potrivit unor surse judiciare.

Este vorba de dosarul în care fostul ministru de Interne este cercetat pentru comiterea infracţiunii de favorizare a făptuitorului. 

Pe 9 septembrie, procurorii DNA au dispus efectuarea urmăririi penale faţă de Petre Tobă, fost ministru al Afacerilor Interne, pentru comiterea infracţiunii de favorizare a făptuitorului

În respectiva cauză penală, Petre Tobă este cercetat alături de alte 24 de persoane - şefi şi angajaţi din cadrul Ministerului Afacerilor Interne - Departamentul de Informaţii şi Protecţie Internă (DIPI), suspecte pentru infracţiuni de deturnare de fonduri, delapidare, abuz în serviciu, fals şi uz de fals.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: DNA Petre Toba
Parteneri
Marcel Ciolacu, prezentat ca "viitorul preşedinte al României"
x close