Antena 3 CNN Actualitate Petrecerile de Anul Nou au început mai devreme la munte şi pe litoral

Petrecerile de Anul Nou au început mai devreme la munte şi pe litoral

Petrecerile de Anul Nou au început mai devreme la munte şi pe litoral
Sursa foto: Foto: Antena 3
31 Dec 2010   •   12:01

Pregătirile pentru Revelionul 2011 au intrat pe ultima sută de metri în toate colţurile ţării. Se fac cumpărături, se pregătesc mese speciale şi mai ales se pun la punct detalii legate de marea petrecere. În unele locuri, noaptea dintre ani a fost sărbătorită un pic mai devreme. Mii de turişti au ales să întâmpine Anul Nou pe Valea Prahovei. La Buşteni şi Sinaia, spre exemplu, s-au ocupat aproape toate locurile în vile şi pensiuni. Nici litoralul nu este ocolit de turişti în aceste zile. Cluburile vor fi pline de tineri dornici să intre în noul an cu o petrecere pe cinste.

În staţiunile de pe Valea Prahovei, Revelionul a început încă de joi seară. Turiştii sosiţi la cabanele din Buşteni sau Sinaia au profitat de ofertele avantajoase şi au dat deja startul sărbătorii dintre ani.

Turiştii ajunşi la cabanele de pe Valea Prahovei au avut parte de o primire tradiţională, ca la munte. Porcul cu un măr în gură, tochitura, sarmalele sau mamaliguţa nu au lipsit.

Mulţi dintre turiştii care aleg să facă Revelionul la cabane sunt clienţi vechi. Preparatele tradiţionale şi atmosfera de vis i-au convins să revină în fiecare an aici, pentru Revelion.

În seara de 1 ianuarie, toţi turiştii vor participa la o petrecere specială - un carnaval cu personaje de basm şi muzică pe toate gusturile.

 


Noaptea dintre ani, la malul mării

Când vine vorba de petrecere, nimic nu îi opreşte pe tineri să se simtă bine. Nici măcar temperaturile extrem de scăzute din ultima perioadă. Pentru ultima noapte din 2010, mulţi au ales cluburile de pe litoral. Muzica şi jocurile de lumini par a fi reţeta perfectă pentru a începe un nou an.

Cluburile din Constanţa au fost pline până la refuz noaptea trecută. Tinerii au venit să petreacă alături de prieteni, au dansat şi au cântat. Planurile pentru 2011 au fost trecute deja pe hârtie. Şi dorinţele la fel. De la clienţi mulţi pentru barmani, la băieţi frumoşi, inteligenţi şi cu bani pentru tinerele cu chef de distracţie.

Tinerii se vor întoarce în cluburile preferate în noaptea dintre ani. Rezervările au fost de mult făcute. Pe litoral, petrecerea de  Revelion în cluburi costă între 150 şi 600 de lei.

 
 

Revelion de austeritate în unele oraşe

S-a simţit că 2010 n-a fost un an prea bogat. Dovadă că şi petrecerea din noaptea asta nu mai e cum a fost în multe oraşe din ţară. Oradea, Timişoara şi Sibiu sunt doar câteva exemple.

Orădenii care vor să îşi petreacă noaptea dintre ani în centrul oraşului trebuie să ştie că îi aşteaptă un show... de austeritate. Cu două ore înainte de intrarea în 2011, în centrul oraşului vor concerta doar Animal X şi Mircea Baniciu. Apoi va avea loc tradiţionalul spectacol de artificii.

La Timişoara s-a pregătit un Revelion mai ieftin cu 60 la sută decât anul trecut, adică o economie de 120.000 de lei.

Nici în Sibiu Revelionul nu va avea acelaşi fast din alţi ani. Iaşi, Suceava şi Botoşani îi vor asculta pe rând pe cei de la HI-Q în noaptea dintre ani.

 


×
Subiecte în articol: revelion petrecere litoral statiuni munte
Parteneri
Data la care vom călători fără vize în America
x close