Antena 3 CNN Actualitate Petru Lificiu, vicepreşedintele ANRE, demis de Ponta pentru declaraţiile privind creşterea cu 5% a preţului electricităţii

Petru Lificiu, vicepreşedintele ANRE, demis de Ponta pentru declaraţiile privind creşterea cu 5% a preţului electricităţii

Petru Lificiu, vicepreşedintele ANRE, demis de Ponta pentru declaraţiile privind creşterea cu 5% a preţului electricităţii
Sursa foto: Foto: Mediafax
de S.T.    |    31 Mai 2012   •   10:44

Premierul Victor Ponta a decis, joi dimineaţă, să-l elibereze pe Petru Lificiu din funcţia de vicepreşedinte al Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE).

Declaraţia şefului ANRE privind stingerea becului la baie l-a deranjat "foarte tare" pe premierul Victor Ponta, care a precizat că nu în acest fel trebuie să le răspunzi oamenilor, corelând creşterea preţului la energie cu 5% cu stingerea unui bec de la baie.

"Am văzut declaraţia şefului ANRE şi m-a deranjat foarte tare. Nu cred că în felul ăsta poţi să le răspunzi oamenilor, că îţi mai stingi un bec. În mod cert, orice creştere a preţului energiei se reflectă mai puţin la cei care au venituri mai mari şi mai mult la cei care au venituri mai mici", a spus Ponta, miercuri, referindu-se la declaraţia vicepreşedintelui ANRE.

Petru Lificiu a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că "o creştere cu 5% la sfârşitul lunii nu înseamnă nimic. Adică înseamnă să nu uităm becul aprins în baie când plecăm la serviciu".

Victor Ponta a decis că astfel de afirmaţii nu sunt permise, motiv pentru care l-a demis.

"E un gen de aroganţă pentru care unii care au ocupat funcţii au fost urâţi de oameni. Este o perioada dificilă, dar modul de raportare la oameni este important. Trebuie să explici de ce majorezi preţul la electricitate cu 5 la sută. Probabil că Lificiu nu are probleme cu majorarea de 5 la sută. Nu accept acest gen de aroganţă pentru care PDL a fost detestat", a declarat Victor Ponta, joi, într-o conferinţă de presă la Iaşi.


×
Subiecte în articol: premier Victor Ponta
Parteneri
O biserică din Alba a ars până la temelie, chiar în prima zi de Paște
x close