Antena 3 CNN Actualitate PF Daniel, cuvântare în perioada protestelor. „Orice unire este măreaţă şi orice dezbinare este o pierdere”

PF Daniel, cuvântare în perioada protestelor. „Orice unire este măreaţă şi orice dezbinare este o pierdere”

PF Daniel, cuvântare în perioada protestelor. „Orice unire este măreaţă şi orice dezbinare este o pierdere”
Sursa foto: Foto: Agerpres
24 Ian 2012   •   14:24
Patriarhul Daniel a susţinut un discurs, marţi, la slujba de Te Deum din Catedrala patriarhală. Numai un popor unit este un popor demn, iar orice unire este măreaţă şi orice dezbinare este un rău şi o pierdere, a spus Patriarhul, citat de Mediafax.

"Nu ştim care unire este mai mare. Orice unire este mare şi măreaţă şi orice dezbinare este un rău şi o pierdere, deci astăzi, în ziua de pomenire a făptuitorilor unirii din 1859, noi mulţumim lui Dumnezeu pentru binefacerile Unirii”, a precizat PF Daniel.

Trebuie să învăţăm să lucrăm pentru unire şi demintate. Numai un popor unit este un popor demn, un popor care are o forţă spirituală. Unirea aceasta trebuia făcută mai întâi în cugetare şi simţire, cum spunea mitropolitul Nifon al Ţării Româneşti, şi apoi în faptele unităţii naţionale. Să rugăm pe bunul Dumnezeu să ne ajute să cultivăm nu numai darul libertăţii, ci şi darul unităţii. Când libertarea este responsabilă, ea ajunge la unitate naţională, la unitatea comunităţii şi la armonia creşterii valorilor spirituale şi progresului nostru material", a continuat PF Daniel.




 

 



×
Parteneri
Programul magazinelor mari din România, de Paște
x close