Antena 3 CNN Actualitate Mutare-surpriză la Pfizer. Un întreg departament al companiei se mută la București. Urmează concedieri

Mutare-surpriză la Pfizer. Un întreg departament al companiei se mută la București. Urmează concedieri

Compania americană Pfizer relochează un întreg departament în România, iar operațiunea va fi însoțită de concedieri, relatează presa belgiană.

Mutare-surpriză la Pfizer. Un întreg departament al companiei se mută la București. Urmează concedieri
Sursa foto: Hepta
de Georgiana Adam    |    04 Mar 2021   •   20:41

Astfel, Pfizer a anunţat că va concedia 38 dintre cei 238 de angajați de la centrul său de distribuţie din Zaventem, un oraș din Belgia.

Pretextul invocat de companie este mutarea departamentului de planificare a aprovizionării în Bucureşti, conform publicației La Libre Belgique.

"Încercăm constant să optimizăm organizarea lanţului global de aprovizionare (...)  Acest lucru ar putea duce la redistribuirea unui număr de funcţii ale lanţului de aprovizionare în cadrul reţelei noastre extinse", a precizat purtătorul de cuvânt al grupului din Belgia.

Însă sindicatele s-au declarat şocate de acest anunţ.

Pfizer, dividende în creștere ușoară după succesul elaborării vaccinului cu tehnologie ARN mesager

„Nu înţelegem deloc alegerea Pfizer. (...) A recurge la concedieri în contextul actualei situaţii sanitare este o palmă pentru toţi angajaţii Pfizer care participă la succesul companiei şi care, printre altele, contribuie la producţia de vaccinuri împotriva Covid", a spus un lider de de sindicat.

Pfizer are în prezent 2.500 de angajaţi în Belgia, repartizaţi în patru locații: în Anderlecht, la centrul de cercetare clinică, în Ixelles, la sediul administrativ şi comercial, în Puurs, unde se află locația de producţie şi în Zaventem, unde se află centrul de distribuţie.

Potrivit surselor sindicale, Pfizer a plătit 8,4 miliarde de euro în dividende în 2020, în creștere ușoară față de cele 8 miliarde în 2018 şi 2019.

Pfizer este unul dintre cele trei vaccinuri care au autorizate spre utilizare în U.E. și primul care a fost utilizat în cadrul campaniilor naționale de vaccinare.

×
Subiecte în articol: Pfizer România
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close