Antena 3 CNN Actualitate Pfizer şi BioNTech propun ca UE să plătească jumătate din preţul fiecărei doze de vaccin anti-Covid anulate

Pfizer şi BioNTech propun ca UE să plătească jumătate din preţul fiecărei doze de vaccin anti-Covid anulate

Pfizer și BioNTech au făcut o nouă propunere către Uniunea Europeană. Conform acestei propuneri, statele membre ar trebui să plătească jumătate din prețul inițial, aproximativ 10 euro, pentru fiecare dintre cele aproximativ 70 de milioane de doze de vaccin anulate.

Pfizer şi BioNTech propun ca UE să plătească jumătate din preţul fiecărei doze de vaccin anti-Covid anulate
Sursa foto: Getty Images I brainmaster
de Redacția Antena 3 CNN    |    30 Apr 2023   •   21:03

Potrivit Financial Times, Pfizer și BioNTech au înaintat o nouă propunere către Uniunea Europeană în legătură cu dozele suplimentare de vaccin Covid-19 disponibile.

Contractul revizuit ar permite Uniunii Europene să treacă la utilizarea unor vaccinuri mai noi, adaptate la orice viitoare variantă a virusului Covid-19.

În luna ianuarie, Reuters a raportat despre discuțiile dintre Uniunea Europeană și cei doi producători de vaccinuri, în încercarea de a reduce achizițiile cu până la 500 de milioane de doze de vaccin Covid-19 pe care UE s-a angajat să le cumpere în acest an, în schimbul unui preț mai mare.

Această mișcare vine în timp ce Uniunea Europeană intenționează să revizuiască legile care reglementează industria farmaceutică de 148 de miliarde de dolari, în speranța de a stimula investițiile și de a facilita accesul la medicamente la prețuri mai accesibile, într-un moment în care bugetele pentru sănătate sunt suprasolicitate de costurile tratării Covid-19.

Citește șiPSD: "Peste 100 de dosare penale pentru achiziții ilegale în timpul pandemiei"

Pfizer a refuzat să comenteze articolul din Financial Times, dar a menționat că discuțiile au fost purtate "cu bună-credință de toate părțile implicate". BioNTech și Agenția Europeană pentru Medicamente (EMA) nu au răspuns solicitărilor Reuters pentru comentarii.

×
Parteneri
Ministrul Mediului explicaţii cu privire la praful saharian
x close