Antena 3 CNN Actualitate Piaţa Universităţii, mai aproape de a primi statutul de AGORA. Proiectul a intrat în dezbatere publică pe site-ul Primăriei Generale

Piaţa Universităţii, mai aproape de a primi statutul de AGORA. Proiectul a intrat în dezbatere publică pe site-ul Primăriei Generale

Piaţa Universităţii, mai aproape de a primi statutul de AGORA. Proiectul a intrat în dezbatere publică pe site-ul Primăriei Generale
Sursa foto: Foto: Agerpres
07 Mar 2012   •   21:36

Proiectul pentru conferirea statutului de AGORA Pieţei Universităţii, lansat la iniţiativa ProDemocraţia, a intrat în dezbatere publică pe site-ul PMB, după ce, în ianuarie, CGMB l-a respins, pentru că PDL a votat împotrivă, informează Mediafax.
   
Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB) a respins, la finele lunii ianuarie, proiectul de hotărâre prin care Piaţa Universităţii ar fi căpătat statutul de "agora civică", consilierii PDL fiind cei care s-au opus pe motiv că acesta încălca legea 60/1991 privind adunările publice.
   
Proiectul a intrat, în prezent, în dezbatere publică pe site-ul Primăriei Generale.
   
Zona din faţa Facultăţii de Arhitectură şi cea din faţa Teatrului Naţional vor fi dotate cu tribună, panouri de afişaj, bănci şi toalete ecologice care vor servi dezbaterilor publice ce vor avea loc aici, conform proiectului de hotărâre intrat în dezbatere publică pe site-ul PMB.
   
Potrivit proiectului, spaţiile de dezbatere publică vor fi deschise zilnic între orele 9.00-21.00, iar numărul de participanţi va fi de maxim 100 de persoane, în spaţiul din faţa Facultăţii de Arhitectură, şi maximum 150 de persoane în spaţiul din faţa Teatrului.
   
Proiectul mai prevede ca la tribuna special amenajată pentru dezbatere să poată vorbi o singură persoană o dată, în mod continuu, maxim 30 de minute şi, în cazul în care nu va exista altcineva care doreşte să ia cuvântul, se poate continua până va exista o solicitare în acest sens.
   
În zona de dezbatere publică vor fi interzise afişele publicitare, camparea şi consumul de alcool, se mai arată în proiect.
   
Spaţiile de dezbatere publică vor fi prevăzute cu camere de luat vederi pentru a se putea interveni promt , la nevoie.

Proiectul a fost lansat la iniţiativa Asociaţiei ProDemocraţia, el fiind susţinut, prin semnătură, de mai mulţi consilieri generali.
   
Şedinţa publică de dezbatere a proiectului va avea loc pe 19 martie 2012, la ora 13.00, la sediul PMB, sala CGMB.
   

×
Subiecte în articol: Piata Universitatii dezbatere publica
Parteneri
Schema mafiei din România. Susţinere de la nivel înalt
x close