Antena 3 CNN Actualitate Piaţa Universităţii s-a eliberat dar echipe ale jandarmilor sunt prezente în zonă

Piaţa Universităţii s-a eliberat dar echipe ale jandarmilor sunt prezente în zonă

Piaţa Universităţii s-a eliberat dar echipe ale jandarmilor sunt prezente în zonă
Sursa foto: Foto: Mediafax
15 Ian 2012   •   10:22

Şi la această oră, sunt maşini ale jandarmilor în Piaţa Universităţii, după incidentele de aseară. Ultimii protestatari au plecat după miezul nopţţii. Forţele de ordine au intervenit cu gaze lacrimogene de mai multe ori pentru a-i potoli pe manifestanţii care deveniseră violenţi. mai mulţi jandarmi şi protestatari au fost răniţi. peste 40 de persoane au fost reţinute.

Câteva sute de persoane s-au adunat în piaţa Universităţii încă de la ora 14. Manifestanţii au scandat lozinci antiguvernamentale şi au cerut demisia preşedintelui Traian Băsescu. Spre seară, numărul protestatarilor a crescut la cîteva mii.

În jurul orei 18, o parte din protestatarii de la Universitate au plecat în marş spre palatul Cotroceni. Aici erau aşteptaţi de cordoane de jandarmi, care montaseră deja garduri de protecţie. Până la urmă, coloana de manifestanţi de la Cotroceni s-a întors în Piaţa Universităţii, unde au început îmbrîncelile cu jandarmii.

Unii protestatari au început să arunce cu pietre şi cu petarde în jandarmi. Pînă la ora 22.30, 17 persoane au primit îngrijiri de la echipajele medicale - 4 jandarmi şi 13 manifestanţi.

Câteva zeci de persoane au fost reţinute de jandarmi. O parte dintre ele au fost duse la audieri.

Aproape de miezul nopţii, jandarmii i-au evacuat în forţă pe manifestanţii care mai rămăseseră în Piaţa Universităţii.



×
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close