Antena 3 CNN Actualitate Piatra Neamţ. Maşina unui interlop, apropiat de clanul Măraru, a fost distrusă într-un incendiu

Piatra Neamţ. Maşina unui interlop, apropiat de clanul Măraru, a fost distrusă într-un incendiu

Piatra Neamţ. Maşina unui interlop, apropiat de clanul Măraru, a fost distrusă într-un incendiu
17 Ian 2011   •   19:39

Interlopii din Neamţ n-au nevoie de bodyguarzi, ci de pompieri personali. Încă o maşină de lux a luat foc duminică noapte în condiţii dubioase. Proprietarul, un apropiat de-al lui Mararu, şi-a găsit maşina topită luni dimineaţă. Semn că reglările de conturi de la Piatra Neamţ sunt departe de a fi stinse.

Dacă nu există fum fără foc, în Piatra Neamţ se pare că nu există foc fără o mână criminală. Maşina de 40.000 de euro era parcată chiar în centrul oraşului. Incendiul a izbucnit din senin la ora 04:00.

“Când am ajuns maşina era toată o torţă aprinsă complet de flăcări. N-am văzut pe nimeni acolo”, povesteşte un martor.

Jumătate din maşină s-a topit până la venirea pompierilor. “Dimineaţă la ora 06:00 am fost sunat de poliţie, care mi-au spus că mi-a ars maşina”, a declarat Vasile Chirilă, proprietarul maşinii arse.

 


Vasile Chirilă, sau "Coşon" după cum îi spun apropiaţii, este patronul unei shaormerii din Piatra Neamţ. Nu era străin de clanul Mararu. Ba chiar a fost unul dintre cei care au condus la groapă sicriul interlopului împuşcat într-un bar din oraş. Coşon este convins că e vorba de o răzbunare. Dar nu pare foarte afectat de incendiul de duminică seară.

“Sunt asigurat, firma de asigurări, mai departe, dauna este a lor pentru că eu mi-am plătit poliţele. Asta e, ghinion”, a spus Vasile Chirilă.

Urmează trei anchete paralele. Cea a poliţiştilor, ancheta inspectorilor de la asigurări şi cea a interlopilor între ei.

“Avem în lucru mai multe ipoteze, nu excludem nici ipoteza unei defecţiuni tehnice, nici ipoteza unei acţiuni intenţionate”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Neamţ.

A trecut fix o săptămână de la ultima incendiere din oraş. Atunci, o altă cafenea a ars complet, după ce un individ a spart geamul cu un cocktail Molotov. De la execuţia liderului clanului Mararu, din urmă cu două luni, astfel de atacuri au devenit din ce în ce mai dese în Piatra Neamţ. În acelaşi timp, fostul şef al poliţiei din Neamţ, apropiat al acestor clanuri de interlopi, îşi enervează superiorii. Şi-a luat concediu medical, chiar la o zi după ce a fost dat afară.

×
Subiecte în articol: masina incendiu foc Piatra Neamț
Parteneri
Ce indice de corecție trebuie să ai pentru a avea o pensie mai mare
x close