Antena 3 CNN Actualitate Piedone retrage măştile neconforme din şcoli: ''Nu ne jucăm cu sănătatea copiilor!''

Piedone retrage măştile neconforme din şcoli: ''Nu ne jucăm cu sănătatea copiilor!''

Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, a dispus retragerea tuturor măştilor livrate anul trecut către şcolile din Sector, deoarece nu corespund normelor.

Piedone retrage măştile neconforme din şcoli: ''Nu ne jucăm cu sănătatea copiilor!''
de Iulia Gorgorin    |    03 Feb 2021   •   21:45

Neregulile au fost constate de Agenţia Naţioală a Medicamentului, chiar la cererea Primăriei. Pe eticheta produsului nu apar producătorul şi reprezentantul autorizat. De asemenea, nu este precizată data de fabricaţie şi expirare.

Măştile au fost livrate anul trecut de către Economat Sector 5 SRL. În şcoli mai sunt acum peste 1 milion 500 de mii de măşti neconforme dintr-un total de aproape 5 milioane distribuite. 

Neregulile semnalate de Cristian Popescu Piedone

''La solicitarea Primăriei Sectorului 5, Agenția Națională a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale din România a făcut verificări și a constatat că etichetarea dispozitivelor medicale, respectiv cutiile cu măști, nu corespunde cerințelor Directivei 93/42/CCE. ''Măștile care respectă standardul SR EN 14683+AC:2019, trebuie să aibă incluse pe ambalaj/ etichetă și următoarele informații:

- indicativul EN 14683;

- tipul măștii (I sau II sau IIR).

Măştile nu oferă o protecție adecvată împotriva răspândirii noului coronavirus

Întrucât pe eticheta produsului nu este înscris producătorul și reprezentantul autorizat, nu este precizat lotul, data de fabricație/ expirare, dispozitivele medicale nu respectă cerințele de reglementare impuse de Anexa 1 din Directiva 93/42/CEE, se arată în răspunsul Agenției Naționale a Medicamentului.

Măștile au fost livrate în 2020 de către Economat Sector 5 SRL, motiv pentru care Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone a solicitat conducerii societății să facă retur în cazul măștilor comandate sau să meargă în instanță pentru a recupera banii plătiți pentru aceste acoperitoare de față, care nu oferă o protecție adecvată împotriva răspândirii noului coronavirus. Potrivit inventarului făcut până la momentul transmiterii acestui comunicat, în școli sunt peste 1.500.000 de măști neconforme, dintr-un total de 4.695.530 distribuite.

Valoarea aproximativă a măștilor neconforme este de aproximativ 9 milioane de lei

Piedone: ''Nu ne jucăm cu sănătatea copiilor din Sectorul 5''

Nu le putem da copiilor noștri niște măști care nu îi protejează în niciun fel. Cine a achiziționat sute de mii de măști neconforme a fost inconștient. Nu ne jucăm cu sănătatea copiilor din Sectorul 5. Ne dorim ca elevii să revină la școală, să se bucure de reîntâlnirea cu colegii și cadrele didactice, dar să îi știm în siguranță. Toate măștile neconforme care au fost distribuite în școli vor fi retrase. Trebuie menționat că avem în stoc și vom asigura necesarul de măști conforme pentru elevii care se reîntorc la școală.

Primăria Sectorului 5 va demara o anchetă pentru a verifica cum au fost făcute achizițiile în cazul acestor măști și, de asemenea, va sesiza instituțiile abilitate'', a transmis Cristian Popescu Piedone pe pagina sa de Facebook.

×
Parteneri
Infractorii români care au speriat America
x close