Antena 3 CNN Actualitate Piedone, mesaj pentru directorul Economat care ţine 30.000 de tablete blocate: "Privează cu bună știință elevii de dreptul constituțional la educație"

Piedone, mesaj pentru directorul Economat care ţine 30.000 de tablete blocate: "Privează cu bună știință elevii de dreptul constituțional la educație"

Primarul Cristian Piedone propune destituirea directorului depozitului Economat și un audit extern la societate, pentru că nici după ce s-a emis o hotărâre de consiliu, cele 30.000 de tablete tabletele nu au ajuns la elevii din Sectorul 5.

Piedone, mesaj pentru directorul Economat care ţine 30.000 de tablete blocate: "Privează cu bună știință elevii de dreptul constituțional la educație"
Sursa foto: Hepta
de Claudia Popovici    |    18 Noi 2020   •   20:30

Odată cu instalarea scenariului roşu în şcoli, primarul Cristian Popescu Piedone a decis convocarea unor ședințe extraordinare ale Consiliului Local Sector 5.

Copiii din sectorul 5 nu pot face şcoala online

În cadrul sedinţei, Comitetul Local pentru Situații de Urgență a informat că există peste 30.000 de tablete în depozitul Economat SRL încă din luna august 2020, nedistribuite la începutul anului școlar.

În data de 9 noiembrie s-a decis, prin adoptarea unei hotărâri de consiliu, distribuirea tabletelor aflate în stocul societății Economat SRL, cu sprijinul logistic al Direcției de Învățământ, tabletele rămânând în patrimoniul societății.

"După 9 zile, tabletele sunt încă în depozitul Economat SRL, nedistribuite în plină pandemie și scenariu roșu al școlilor, pentru că directorul societății Economat SRL susține că în hotărârea adoptată nu există modalitatea clară de scoatere din evidența contabilă", a precizat , miercuri, Primăria Sectorului 5

Primăria Sectorului 5: “Directorul societății Economat SRL privează cu bună știință elevii de dreptul constituțional la educație”

 “Neducând la îndeplinire o hotărâre a Consiliului Local, consiliul fiind asociat unic al Economat SRL, și neinformarea în timp real a asociaților unici, respectiv consilierii locali ai Sectorului 5, referitoare la sincopele hotărârii de consiliu din 9 noiembrie 2020, directorul societății Economat SRL privează cu bună știință elevii de dreptul constituțional la educație”, a mai precizat Primăria Sectorului 5.

Piedone va propune desemnarea noilor membri ai Consiliului de Administrație, care să numească un nou director pentru a debloca situația și va solicita Curții de Conturi să facă un audit la Economat SRL.

“Primarul Sectorului 5 va solicita în cadrul ședinței ordinare de consiliu din 26 noiembrie, asociatului unic al Economat SRL, și anume Consiliul Local, să propună Consiliului de Administrație Economat SRL, destituirea directorului general și un audit extern privind modul de achiziție a celor peste 30.000 de tablete”, a mai transmis, miercuri, Primăria Sectorului 5

Primarul va informa, totodată, asociatul unic cu privire la prezența unui conflict juridic, referitor la existența a două Consilii de Administrație în cadrul aceleiași societăți, ceea ce duce la imposibilitatea luării de decizii în Consiliul de Administrație.

Cristian Popescu Piedone: "Nu îmi dau seamă dacă este vorba de un blocaj sau pur și simplu de rea voință"

„Nu este posibil să nu ai o soluție pentru distribuirea celor peste 30.000 de tablete, în condițiile în care pentru achiziționare s-a găsit imediat o variantă. Nu îmi dau seamă dacă este vorba de un blocaj sau pur și simplu de rea voință.

Dacă nu se va ajunge la o soluție rapidă, voi demara o licitație de achiziționare a altor tablete în cuantum de 200 de euro bucata, așa cum prevede programul guvernamental finanțat din fonduri europene, și nu 500 de euro bucata, prețul de achiziție pentru o tabletă în cazul Economat SRL.

Totodată, îi recomand domului director să pregătească oferte de sărbători și să își pună tabletele din depozit la raft în economat, printre sticlele de ulei și pachetele de făină”, a declarat Primarul Sectorului 5, Cristian-Victor Piedone Popescu, informează Mediafax.

Magazinele ECONOMAT din Sectorul 5 al Capitalei au apărut în urma inițiativei Guvernului de a permite autorităților locale înființarea de unități comerciale care să vândă produse alimentare și nealimentare la un preț cât mai mic. Primele magazine Economat, au fost înființate în anul 2001, având în prezent 3 puncte de lucru aflate în sectorul 5, București:

 - Rahova - Șos. Alexandriei nr. 3-5

 - Ferentari - Calea Ferentari nr. 140

 - Cotroceni - Str. Sfântul Elefterie nr. 51

 

 

×
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close