Antena 3 CNN Actualitate Pieton în Bucureşti: O zi obişnuită prin noroaiele din Capitală (FOTO)

Pieton în Bucureşti: O zi obişnuită prin noroaiele din Capitală (FOTO)

Pieton în Bucureşti: O zi obişnuită prin noroaiele din Capitală (FOTO)
Sursa foto: trotuar bucuresti
25 Feb 2009   •   14:35
ANTENA3.RO - EXCLUSIV ONLINE // Ai maşină? Nu e bine, stai ore întregi în trafic. Eşti pieton? Iarăşi nu-i bine, nu ai loc să treci din cauza maşinilor parcate pe trotuar, sau a lucrărilor care parcă nu se mai termină în Bucureşti. Cei care sunt nevoiţi să treacă zilnic prin zona Băneasa, la intersecţia unde se construieşte faimosul pasaj, au parte de un nou calvar de ceva zile. Asta deoarece nu mai există trotuar, literalmente.
Adică pentru a circula prin zona respectivă trebuie să o iei pe carosabil, printre maşini, în şir indian, încolonat frumos, aşa cum eram învăţaţi în clasele primare. În afara disconfortului evident, siguranţa pietonilor care se încumetă să parcurgă distanţa respectivă este serios pusă în pericol. Este un accident pe cale să se întâmple, cum ar spune un american. Care chiar e posibil să treacă prin zonă, având în vedere că, la doi paşi, se află Aeroportul Băneasa.

Puţin mai în faţă, la aceeaşi intersecţie, pe şoseaua Bucureşti-Ploieşti, sensul spre Piaţa Presei Libere, trotuarul este de fapt un câmp, pe unde cu greu se poate trece. Indicat ar fi să purtaţi cizme dacă vă încumetaţi prin noroaiele scoase la iveală de mastodonţii ce sapă pentru a construi pasajul Băneasa.

Problema nu sunt lucrările propriu-zise ci faptul că nimeni nu s-a gândit că în perioada săpăturilor trebuie să treacă şi pietonii pe undeva. Ar fi fost binevenită o pasarelă, sau o mică delimitare în şosea, care să le confere şi pietonilor o anumită siguranţă când merg prin acele locuri. Ce se întâmplă, de fapt, se poate vedea. Fotografiile fac cât o mie de cuvinte...
Florin Tulbure, Antena3.ro

×
Subiecte în articol: pieton masini lucrari
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close