Antena 3 CNN Actualitate Piloţii militari români, în ELITA LUMII

Piloţii militari români, în ELITA LUMII

Piloţii militari români, în ELITA LUMII
28 Mar 2014   •   08:42

Zboară la sute de metri înălţime şi au mii de ore de antrenament. Meseria lor este riscul. Vorbim despre piloţii militari angajaţi ai Forţelor Navale Române. Pentru ei, imposibilul devine posibil şi, indiferent de vreme, ei sunt pregătiţi să îndeplinească orice misiune.

Pe o parte dintre ei i-au cunoscut şi colegii noştri, iar acum vă invităm să le aflaţi povestea.

În urma cu 8 ani s-a înfiinţat la Tuzla prima baza de elicoptere ambarcate. Piloţii sunt dedicaţi trup şi suflet meseriei pe care o au şi cunosc fiecare elicopter în cel mai mic detaliu.

Piloţii de la Tuzla sunt printre cei mai buni din ţară.

"Avem în palmares participarea la două misiuni internaţionale, este vorba de operaţiunea UE antipiraterie din Golful Aden şi Oceanul Indian, Atalanta în 2012, iar în 2013 un elicopter aparţinând unitatii noastre a participat la bordul fregatei Regina Maria la o operaţiune", a declarat comandor Duţă Tudorel, seful Serviciului Aviaţie al Comandamentului Flotei.

Locotenentul Bogdan Curcă a devenit din marinar pilot. Până să prindă gustul zborului, a lucrat la vedetele fluviale.

"Este o onoare, pentru că suntem doar 8 piloţi, ofiţeri de marină. Momentan, noi ducem această tradiţie, deja este tradiţie a forţelor navale şi e o plăcere şi vrem să ne contiunăm meseria de pilot de marină", a declarat locotenentul Bogdan Curcă.

Aproape 100 de oameni lucrează aici pentru cele mai performante elicoptere din ţară.

×
Subiecte în articol: pilot avion elicopter
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close