Antena 3 CNN Actualitate Primăria Capitalei nu va primi bani de la Guvern pentru subvențiile la căldură

Primăria Capitalei nu va primi bani de la Guvern pentru subvențiile la căldură

O nouă lovitură pentru bucureșteni! Primăria Capitalei nu va primi bani de la Guvern pentru subvenţiile de căldură pentru că nu a cerut ajutor financiar, asta deși primarul general, Nicuşor Dan, spune că a trimis adresa la Guvern și a respectat întocmai pașii necesari.

Primăria Capitalei nu va primi bani de la Guvern pentru subvențiile la căldură
Sursa foto: Hepta
de Andreea Ştefan    |    Cristi Popovici    |    12 Noi 2021   •   13:11

Sunt neînțelegeri între premierul Florin Cîțu și primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, pe tema subvenției la căldură.

Joi, când au fost împărțiți banii de la Guvern către primării, Primăria Capitalei nu a primit niciun ban pentru acest an.

Nicușor Dan a dat un răspuns astăzi, printr-un comunicat de presă, unde spune că a urmat toți pașii legali pentru a cere această subvenție. 

Mai mult decât atât, Nicușor Dan a mai spus că a avut mai multe discuții cu Florin Cîțu, din care acesta a dat de înțeles că s-ar rezolva problema, dar nu a fost așa.

Întrebat astăzi dacă nu cumva îl sabotează pe Nicușor Dan, premierul a spus că nu este vorba despre niciun sabotaj, ci că toate primăriile vor primi bani conform legii.

”Nu este un sabotaj. Ați văzut acolo că au primit primăriile care au cerut. Hotărârea de Guvern a fost făcută în baza a celor care au venit prin prefecturi, este inițiată de Ministerul Dezvoltării, avizată de Finanțe. La mine vine lista finală, eu nu mă uit pe listă.

La Primăria Capitalei discuția a fost despre altceva. Una este despre gicagalorie și unde vor primi toate primăriile la fel, adică o parte din subvenție, și cealaltă discuție este despre achiziția Elcen, care nu se poate face din bani de la buget, se poate face prin împrumuturi”, a spus Florin Cîțu.

În momentul de față, prețul este același ca anul trecut, însă, în 2-3 săptămâni, în ședința de Consiliu General, s-ar putea modifica.

În cazul în care nu se rezolvă această problemă, bucureștenii ar putea plăti chiar dublu la căldură.

×
Subiecte în articol: primaria capitalei Nicușor Dan
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close