Antena 3 CNN Actualitate Pinalti, acuzat că a cheltuit banii publici fără acoperire legală

Pinalti, acuzat că a cheltuit banii publici fără acoperire legală

Pinalti, acuzat că a cheltuit banii publici fără acoperire legală
Sursa foto: Gheorghe Stefan
17 Apr 2010   •   10:32

Gheorghe Ştefan, primarul zis Pinalti, este acuzat că a cheltuit fără acoperire banii oamenilor din Piatra Neamţ. Potrivit unui raport al Curţii de Conturi, primăria lui Pinalti a investit în lucrări neexecutate vreodată sau a dat bani fără acoperire legală. Mai sunt însă, şi alţi primari în Neamţ care i-au copiat modelul. Edilii puşi pe tocat bani au lăsat bugetul de stat fără opt milioane şi jumătate de lei.

Potrivit unui Raport al Curţii de Conturi din Neamţ, numai în 2008, Gheorghe Ştefan a adus prejudicii de milioane de lei statului român. Conducerea primăriei oraşului Piatra Neamţ este acuzată că a făcut plăţi fără documente justificative.

"Pentru reabilitarea termică a 34 de clădiri de locuit multietajate, s-au achitat, în 2008, sumele consemnate în facturile contractantului, reprezentând valoarea cumulată a auditului energetic al clădirilor, a studiilor de fezabilitate şi elaborarea proiectelor tehnice în condiţiile în care, în anul anterior, s-au angajat şi achitat separat studiile de fezabilitate pentru aceleaşi 34 de clădiri.", se arată în raportul curţii de conturi Neamţ.

Asta înseamnă că Primăria condusă de Gheorghe Ştefan a plătit aceeaşi lucrare de două ori. Primarul însă ridică din umeri.

?Nu am cunoştinţă de aşa ceva. Nu ştiu eu de unde le-aţi luat?, a declarat Gheorghe Ştefan, primarul oraşului Piatra Neamţ.

Gheorghe Ştefan mai este acuzat că a făcut cheltuieli fără să aibă bază legală.

Modelul Pinalti a fost copiat şi în Bălţăteşti, comună condusă de Ioan Gheorghe Mihăilă. Aici, pentru un proiect de reabilitare drumuri comunale şi lucrări la poduri şi podeţe, primăria a plătit unei firme mai mult decât trebuia.

Firma contractată nu a creat niciun prejudiciu. Primăria este cea care a plătit mai mult decât era cazul.

Antena 3



×
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close