Antena 3 CNN Actualitate Piteşti: Cinci persoane reţinute la Piteşti într-un dosar de contrabandă cu ţigări

Piteşti: Cinci persoane reţinute la Piteşti într-un dosar de contrabandă cu ţigări

Piteşti: Cinci persoane reţinute la Piteşti într-un dosar de contrabandă cu ţigări
Sursa foto: Foto: Mediafax
08 Feb 2011   •   18:22

Cinci persoane au fost reţinute pentru 24 de ore la Piteşti, într-un dosar legat de cel al corupţiei din vămi. Aproape 500.000 de lei şi 150.000 de pachete de ţigări au fost ridicate în timpul percheziţiilor efectuate în Argeş şi în mai multe judeţe. Descinderile au avut loc la zeci de adrese iar 40 de persoane au fost duse la audieri la DNA Piteşti.

Peste 70 de locuinţe au fost percheziţionate, la acţiune luând parte peste 700 de poliţişti şi jandarmi. Dosarul are legătură cu cel al vameşilor, lucru confirmat şi de autorităţile din judeţ.

Suspecţii au fost conduşi sub escortă la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş.



Întreaga acţiune este coordonată de la Bucureşti, fiind similară celei de săptămâna trecută, de la Vama Siret, din judeţul Suceava, în urma căreia sunt cercetate penal 59 de persoane, între care un comisar de poliţie de frontieră, lucrători de poliţie la Punctul de trecere a frontierei (PTF) Siret-Suceava şi lucrători vamali din cadrul Biroului Vamal Siret. Cele 59 de persoane au fost arestate, la cererea anchetatorilor, în urma unei decizii a Curţii de Apel Bucureşti. Ulterior, avocaţii inculpaţilor au declarat recurs la deciziile de arestare preventivă, ce urmează să fie judecat la instanţa supremă.

×
Subiecte în articol: contrabanda cu tigari Pitești arestare
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close