Antena 3 CNN Actualitate Pivniceru: Guvernul a adoptat un memorandum privind MCV. CNSC se va desființa

Pivniceru: Guvernul a adoptat un memorandum privind MCV. CNSC se va desființa

Pivniceru: Guvernul a adoptat un memorandum privind MCV. CNSC se va desființa
20 Mar 2013   •   17:33

Mona Pivniceru, ministrul Justiției, a declarat miercuri, după ședința de Guvern, că statul român va cere Comisiei Europene refacerea raportului MCV. De asemenea, aceasta a precizat că raportul pe Justiție ar trebui pe viitor să analizeze doar impactul noilor coduri, cel Penal și cel de Procedură Penală, scrie gândul.info.

De asemenea, ministrul a criticat Mecanismul de Cooperare și Verificare și a declarat că a fost modificat în permanență de Comisia Europeană, fără a consulta Guvernul României. Potrivit acesteia, analizele Comisiei Europene nu ar avea la bază criterii clare.

În ceea ce privește Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor, Mona Pivniceru a declarat că acesta va fi desființat cât mai curând, deoarece este mai corect ca atribuțiile instituției să fie trecute în domeniul judiciar, unde va fi aplicată o procedură foarte scurtă, specifică achizițiilor publice.

"CNSC se desfiinţează şi se reînfiinţează sub aspectul atribuţiilor, deci atribuţiile, de fapt, se translează, asta e exprimarea corectă, competenţa şi atribuţiile lor se translează în domeniul judiciar şi închidem într-un mod specializat această chestiune", scrie Mediafax.

×
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close