Antena 3 Actualitate Pivniceru: Voi lua măsuri privind baza de selecţie la nominalizările pentru PICCJ şi DNA

Pivniceru: Voi lua măsuri privind baza de selecţie la nominalizările pentru PICCJ şi DNA

de L.D.    |    30 Ian 2013   •   22:19
Pivniceru: Voi lua măsuri privind baza de selecţie la nominalizările pentru PICCJ şi DNA
Sursa foto: Foto: Intact Images

Mona Pivniceru, s-a arătat mulţumită de concluziile raportului MCV şi a anunţat că va lua măsuri în legătură cu singura critică adusă de Comisie ministerului, respectiv aceea că n-a fost asigurată o bază de selecţie largă legată de nominalizările pentru şefia PICCJ şi cea a DNA, scrie Mediafax.

Pivniceru a declarat, miercuri seară, într-o conferinţă susţinută după publicarea raportului Mecanismului de Cooperarea şi Verificare (MCV), că este mulţumită de concluziile acestuia în ceea ce priveşte activitatea Ministerului Justiţiei.

Referitor la singura critică din raport, potrivit căreia "nu s-a asigurat o bază largă de selecţie" privind selecţia în vederea propunerii pentru funcţiile de procurori şefi ai DNA şi PICCJ, demnitarul a arătat că în document nu a fost criticată procedura de selecţie pe fond, legalitatea, corectitudinea şi nici transparenţa acesteia.

În acelaşi context, Pivniceru a arătat că, pentru selecţia candidaţilor la şefia PICCJ şi DNA, va colabora cu adunările generale ale parchetelor din cele două structuri, cu consiliile de conducere ale acestora şi cu procurorii şefi de la aceste unităţi, pentru recomandarea unor persoane care ar avea aptitudinea profesională, morală şi de viziune în lupta anticorupţie şi care i-ar face apţi să ocupe aceste funcţii.

Ministrul Justiţiei a arătat că va "contacta toate aceste persoane" şi le va "ruga să se înscrie în această procedură".

Demnitarul a precizat că "singurul lucru care a fost criticat sau remarcat cumva cu o conotaţie negativă în acest raport este faptul că nu s-a asigurat o bază largă de selecţie".

Pivniceru a mai spus că va declanşa din nou, cât mai curând, procedura pentru selecţia procurorilor şefi ai PICCJ şi DNA, pentru că este presată de timp.

Întrebată dacă vor fi numiţi noii procurori şefi până la expirarea delegării lui Daniel Morar (interimar la conducerea parchetului instanţei supreme), ministrul a arătat că "procedura nu este legată de existenţa sau neexistenţa unei persoane într-o funcţie la un moment dat".

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close