Antena 3 Actualitate Patronatele și sindicatele propun revenirea la prețurile din 2020 ale energiei electrice și gazelor

Patronatele și sindicatele propun revenirea la prețurile din 2020 ale energiei electrice și gazelor

de Silvia Preda    |    17 Ian 2022   •   17:25
Patronatele și sindicatele propun revenirea la prețurile din 2020 ale energiei electrice și gazelor
Sursa foto: Hepta

Patronatele și sindicatele îi solicită Guvernului să plafoneze prețurile la energie electrică și gaze la nivelul celor din decembrie 2020 pentru o perioadă de un an.

Nouă confederaţii patronale şi sindicale i-au trimis un mesaj premierului Nicolae Ciucă prin care își arată îngrijorarea față de criza energetică cu care România se confruntă.

"Suntem constienţi de criza internaţională, dar creşterile realizate în România depăşesc cu mult creşterile la nivel global, punând în situaţii limită atât cetăţenii ţării, cât şi întregul sistem economic, care nu mai poate, în condiţiile actuale, să facă faţă unei competitivităţi corecte”, susțin semnatarii scrisorii.

Patronatele și sindicatele cer plafonarea prețurilor la energie electrică și gaze la nivelul celor din decembrie 2020

Reprezentanții patronatelor și ai sindicatelor ar vrea să se revină la prețurile din 2020 pentru energie electrică și gaze.

"Vă solicităm ca în procedură de urgenţă, în conformitate cu prevederile Legii concurenţei (Legea 21/1996, art. 4) să se limiteze preţurile aplicate la energie şi gaz la valoarea celor din decembrie 2020, pentru cel puţin 1 an (legea prevede posibilitatea de prelungire până la 3 ani). În acest fel se poate câştiga timpul necesar ca, împreună cu partenerii sociali, să se poată corecta şi realiza cadrul legislativ, cuprinzând şi reglementările care să evite o criză economică şi socială, inclusiv conflicte sociale deschise”, solicită reprezentanții patronatelor și sindicatelor.

Membrii coaliției de guvernare se întâlnesc luni pentru a discuta despre soluțiile privind criza facturilor la energie electrică și gaze.

Măsurile propuse de PSD pentru scăderea facturilor la gaze și electricitate. Cîțu se opune reducerii TVA

PSD a anunțat că a pregătit un pachet de măsuri menite să scadă facturile românilor la electricitate și gaze. Social democrații propun scăderea TVA-ului și creșterea plafonului de consum care ar duce implicit la compensarea facturilor la energie.
 

×
Subiecte în articol: energie gaze preturi

Ştirile Antena 3 sunt şi pe Facebook sau pe Google News

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close