Antena 3 CNN Actualitate Plaja interzisă bărbaților aflată la doar 60 de kilometri de București

Plaja interzisă bărbaților aflată la doar 60 de kilometri de București

Un obiectiv turistic de interes local, unde în urmă cu 30 de ani, turiștii îl căutau datorită nămolului, a devenit acum cunoscut pentru plaja sa interzisă bărbaților.

Plaja interzisă bărbaților aflată la doar 60 de kilometri de București
Sursa foto: Pixabay.com
de Gabriel Dano    |    27 Mai 2022   •   20:14

Autoritățile din Mitreni, județul Călărași au amenajat o nouă plajă pentru nudiste. Administrația locală vrea să facă celebră balta Potcoava, un lac cu nămol sulforos, asemănător cu cel de la Techirghiol. Când vine vara și cresc temperaturile plaja pentru nudiste devine brusc un loc interesant pentru multe doamne și domnișoare care vor să se bronzeze departe de ochii curioșilor.

Primăria a venit în întâmpinarea doritoarelor și a adus nisip nou și fin. Cei de-ai locului numesc plaja „La femei”. De altfel tot localnicii sunt și cei care pot da indicații celor care vin pentru prima oară acolo, deoarece, în lipsa indicatoarelor, locul nu este chiar ușor de găsit, potrivit Digi 24.

Localnicii sunt convinși că nămolul este foarte bun și își amintesc că în urmă cu 30 de ani locul era o atracție turistică pentru cei care doareau să facă tratament cu nămol timp de două- trei săptămâni.

Potrivit viceprimarul Florin Chirnogeanu, plaja este amenajată strict pentru femei, fiind o tradiție a zonei. Ca doamnele și domnișoarele să aibă confortul dorit, autoritățile locale au adus tone de nisip fin.

Plaja cu nisip fin aflată la doar o oră de București. Este asaltată de sute de turiști

Bucureștenii, dar nu numai ei, care vor să se bucure de o zi relaxantă la plajă, însă nu au timp sau disponibilitatea să meargă până la Constanța sau Vama Veche, au o variantă mai aproape de Capitală.

Drumul până la malul Mării Negre poate fi destul de lung din cauza traficului, mai ales a restricțiilor cu care ne-am obișnuit pe Autostrada Soarelui. Totuși, dacă ești din București sau din împrejurimile Capitalei, poți să te bucuri de plajă și mai aproape. Mai exact la Giurgiu, la doar 70 de km de București, unde se află ceea ce iubitorii zonei numesc ”marea fără valuri”.

Sute de turiști aleg acel loc pentru a se răcori și a se bucura de plajă exact ca la malul Mării Negre. Plaja sălbatică se află în localitatea Gostinu, are nisip fin pentru pretențioși, dar și o intrare lină în apele Dunării, potrivit SpyNews.

Locul este ușor de găsit, mai ales că orice localnic se poate oferi să dea indicații. Pur și simplu părăsiți drumul principal și o luați la dreapta peste dig. Urmează apoi câteva ore bune de relaxare, în funcție de disponibilitatea fiecăruia.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Nici bugetul necesar nu se compară cu unul necesar unei zile de plajă la malul mării din Mamaia. Totul este gratis aici, iar fiecare își asigură necesarul după preferințe. Umbrela, prosopul și chiar șezlongul luat de acasă fac ca atmosfera să fie exact ca în stațiunile celebre.

Iar pădurea din zona plajei sălbatice este, la rândul său, un alt mare avantaj în zilele toride. Dacă vreți să vă bucurați și de apă și plajă, dar și de umbră totodată, atunci la Gostinu e locul perfect.

Întreprinzători isteți au amenajat și un bar, așa că dacă uitați să luați băuturi reci sau înghețată se rezolvă și asta.

Atenție însă și la siguranță! Pentru că nu este vorba de o plajă amenajată, nu există salvamari caz de un posibil înec. Turiștii trebuie să aibă grijă să nu-și pună viața în pericol.

×
Subiecte în articol: plaja nudiste
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close