Antena 3 CNN Actualitate Noile plaje de pe litoralul românesc au rămas ale nimănui. Turiștii le-ar putea găsi fără șezlonguri, beach baruri și toalete

Noile plaje de pe litoralul românesc au rămas ale nimănui. Turiștii le-ar putea găsi fără șezlonguri, beach baruri și toalete

Şi anul acesta debutul sezonului estival pe litoral va fi unul cu probleme. Au fost realizate zeci de hectare de plaje noi, care însă nu au fost atribuite nimănui. 

de Silvia Preda    |    03 Feb 2024   •   08:51

Licitaţiile vor începe cel mai devreme în luna aprilie, însă prea târziu pentru a fi amenajate la timp, spun operatorii economici.

57 de sectoare de plajă sunt ale nimănui, pentru că vechile contracte cu cei care le operau au expirat anul trecut. 

Cu toate acestea, Administraţia Apele Române nu vine cu nicio veste despre organizarea licitaţiei anuale. Cele mai multe plaje neamenajate sunt în Eforie: peste 30 de suprafeţe uriaşe de nisip arată ca un imens şantier.  

În cel mai optimist scenariu, licitaţiile vor avea loc la începutul primăverii. Abia apoi sectoarele de plajă licitate vor fi predate chiriașilor.

Prea târziu pentru amenajarea lor pentru 1 Mai, când se deschide sezonului estival, susțin operatorii.

Nu este exclusă nici varianta ca rezultatatele licitaţiilor să fie atacate în instanţă, lucru care ar putea duce la suspendarea întregului proces de închiriere a plajelor.

Citeşte şiCele mai potrivite stațiuni de pe litoralul românesc pentru vacanțe cu copiii

Tot turiştii vor fi cei care vor suporta majorările de preţuri pentru autorizaţiile operatorilor. Din cauza acestor probleme, o parte dintre turişti spun că preferă să meargă pe plajele din alte ţări.

Pe litoral sunt sute de operatori de plajă iar mulţi au contractele expirate.

Pe lângă preţurile mari pentru un şezlong sau o umbrelă, turiştii care vor merge anul acesta la mare vor avea parte şi de alte surprize neplăcute. S-ar putea să găsească plajelele neamenajate.

Dacă Guvernul nu va ține cont de doleanțele operatorilor economici, multe plaje nu vor fi gata la 1 mai să își primească turiștii în condiții decente.
 

×
Subiecte în articol: plaje litoral România licitatii
Parteneri
Prognoza meteo actualizată pentru minivacanța de 1 mai și Paște
x close