Antena 3 CNN Actualitate Plajele de pe litoralul românesc vor fi date în folosinţă hotelierilor

Plajele de pe litoralul românesc vor fi date în folosinţă hotelierilor

Plajele de pe litoralul românesc vor fi date în folosinţă hotelierilor
Sursa foto: Plaje mamaia
07 Mar 2009   •   10:12

Începând din această vară, plajele de pe litoralul Mării Negre vor fi împărţite între hotelieri. Astfel, turiştii care vor merge la mare vor avea porţiunea lor de plajă, în funcţie de hotelul la care s-au cazat.

Hotelierii de la malul mării vor putea să exploateze plajele, începând cu acest sezon estival. Fiecare hotel va primi în exploatare porţiuni de plajă în funcţie de numărul de locuri de cazare pe care îl deţine. În schimb, hotelierii vor trebui să achite administratorului de plajă o redevenţă lunară.

Radu Mazăre, primarul municipiului Constanţa a declarat că se vor face contracte de asociere cu deţinătorii de structuri de cazare de pe litoral. În această asociere se va plăti o redevenţă minimă care va acoperi costurile şi cheltuielile pentru lucrările de întreţinere a plajelor în sezon sau extrasezon, salvamari, pază şi asistenţa medicală. Potrivit lui Mazăre, administraţia locală nu doreşte să scoată profit din concesionarea plajelor.

Localnicii vor avea şi ei locuri special amenajate. În staţiunea Mamaia vor exista trei zone de plaje comunale. Acestea se adresează în special celor care preferă statul la soare pe cearceaf. Cele trei plaje vor fi amenajate în zonele Perla, Cazino şi în nordul staţiunii.

Nu în ultimul rând, vor fi delimitate plaje rezidenţiale - care vor fi încredinţate administratorilor unor complexe cu profil sportiv, unde vor fi practicate sporturi precum fotbal, volei, dar şi sporturi nautice.

Antena 3

×
Subiecte în articol: hotelieri
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close