Antena 3 CNN Actualitate Plajele din Mamaia şi Constanţa au rămas fără salvamari

Plajele din Mamaia şi Constanţa au rămas fără salvamari

Plajele din Mamaia şi Constanţa au rămas fără salvamari
Sursa foto: salvamari
03 Iun 2009   •   14:43

Salvamarii din Mamaia şi Constanta s-au retras de pe plajă, de miercuri. Ca urmare, turistii vor intra în apă doar pe riscul lor. Salvamarii sunt nemulţumiţi că nu au fost plătiţi şi că Executivul nu a alocat banii pentru activitatea din această vară. Este vorba despre aproximativ 900.000i de lei. Din această sumă trebuia asigurată benzina pentru şalupele rapide, dar şi alte consumabile şi echipamente.

Până acum, salvamarii au avut grijă de vieţile turiştilor cu bani din resurse proprii. Ei spun că au cheltuit aproximativ 100.000 de lei în ultima lună, pentru că Guvernul nu le-a dat bani.

50 dintre salvamarii de pe plajele din Mamaia şi Constanţa sunt elevi şi studenţi. Au acceptat să stea pe timpul verii pe litoral, ca să câştige bani din care să-şi plăteasca studiile. Cum finanţarea întârzie, ei încearcă să îşi găsească alte slujbe.

Nici turiştii n-au fost prea încântaţi când au aflat că salvamarii nu vor mai fi prezenţi pe plaje. Unii se tem pentru că nu ştiu să înoate.120 de salvamari ar fi trebuit să vegheze asupra turiştilor pe plajele din Mamaia şi Constanţa, în acest sezon estival.

Antena 3

×
Subiecte în articol: salvamari Mamaia plaja
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close