Antena 3 Actualitate Plajele din nordul litoralului, invadate de alge

Plajele din nordul litoralului, invadate de alge

18 Iun 2011   •   14:53
Plajele din nordul litoralului, invadate de alge
Sursa foto: Foto: INTACT Images

Plajele din nordul litoralului românesc s-au umplut în aceste zile de alge, fenomenul fiind cauzat de încălzirea apei, informează Mediafax.
   
Potrivit responsabilului de comunicare al ABADL Cătălin Anton, zona de nord a litoralului se confruntă în această perioadă cu un fenomen de înflorire a algelor de o amploare foarte mare, sute de tone de alge fiind adunate în ultimele zile de pe plaje.
   
"Angajaţii Sistemului de Gospodrire a Apelor Constanţa au strâns de pe plaje aproximativ o mie de tone de alge, care au fost scoase de valuri la ţărm. În aceste zile cantităţi semnificative de alge se găsesc în sudul staţiunii Mamaia, precum şi pe unele sectoare de plaje din Constanţa. Precizăm că prezenţa masivă a algelor în apa mării, deşi provoacă disconfort, nu este dăunătoare sănătăţii turiştilor", a spus Anton.
   
El a subliniat însă că înflorirea algală masivă poate determina consumarea oxigernului din apă, fapt ce ar putea duce şi la un fenomen de mortalitate piscicolă.
   
Conform sursei citate, reprezentanţii ABADL vor interveni în fiecare seară, dar şi pe parcursul zilei pentru a curăţa plajele.
   
"Administraţia Bazinală de Apă Dobrogea Litoral (ABADL) a mărit numărul de utilaje şi de muncitori , iar pentru a asigura o intervenţie cât mai eficientă personalul a fost mobilizat să lucreze în ture atât noaptea, cât şi pe parcursul zilei", a adăugat Cătălin Anton.
   
Peste 20.000 de turişti se aflau, sâmbătă, pe litoral.
   
Conform reprezentanţilor Poliţiei, numai în cursul zilei de vineri pe Autostrada Soarelui au fost înregistrate 11.000 de maşini care se deplasau spre litoral.

 


×
Subiecte în articol: alge litoral plaje apa incalzire

Ştirile Antena 3 sunt şi pe Facebook sau pe Google News

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close