Antena 3 CNN Actualitate Plan urbanistic pentru centrul Capitalei: Proiectul atrage fonduri UE de zeci de milioane de euro

Plan urbanistic pentru centrul Capitalei: Proiectul atrage fonduri UE de zeci de milioane de euro

Plan urbanistic pentru centrul Capitalei: Proiectul atrage fonduri UE de zeci de milioane de euro
Sursa foto: Foto: wordpress.com
15 Noi 2010   •   22:34

Prima strategie pentru Planul Urbanistic de Dezvoltare Integrată a fost câştigată de consorţiul Spaţiul Urban Bucureşti în urma unui concurs de oferte organizat de Primăria Municipiului Bucureşti. Practic, prin acest proiect se încearcă modernizarea centrului Capitalei.

Proiectul, care antrenează o sumă de şase milioane de euro de la bugetul Primăriei Bucureşti, pune împreună o retea de pietonale care asigura accesul la monumentele si zonele vechi, pana acum izolate, o retea de parcari, piste pentru biciclete si spatii publice. Contractul nu a fost semnat încă din cauza unei contestaţii depuse în instanţă.

O mare parte a investiţiilor propuse vor fi finanţate din fonduri europene (axa 1.1 din Programul Operaţional Regional pentru regiunea Bucuresti-Ilfov). 39 de proiecte, cu 45 de subproiecte conexe, este ceea ce propune Planul Integrat de Dezvoltare Urbană. 13 proiecte sunt condiţionate de achiziţii de teren sau de parteneriate cu instituţii precum Parlamentul.

Mai mult decât atât, pentru anumite proiecte de o complexitate ridicată, precum reconfigurarea unor spaţii publice majore, se propune realizarea de concursuri internaţionale de soluţii.

Proiectul a început în urma unui concurs de idei lansat de Primăria Capitalei şi va sta ca bază pentru accesarea a minim 50 de milioane de euro, fonduri europene. Pentru mai multe informaţii, accesaţi site-ul Central Bucureşti.


 

×
Subiecte în articol: proiect fonduri europene
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close