Antena 3 Actualitate Plângere penală la adresa colegiului Gheorghe Şincai, în urma infectării cu COVID a mai multor elevi

Plângere penală la adresa colegiului Gheorghe Şincai, în urma infectării cu COVID a mai multor elevi

de Iulia Gorgorin    |    02 Oct 2020   •   09:00
Plângere penală la adresa colegiului Gheorghe Şincai, în urma infectării cu COVID a mai multor elevi
Sursa foto: Gheorghe Şincai/Facebook

Plângere penală la adresa conducerii Colegiului Gheorghe Şincai din Bucureşti, după intrarea în scenariul roşu a unităţii de învăţământ. Anunţul a fost făcut printr-un comunicat de către Primăria Sectorului 4.

Plângerea a fost făcută în urma mai multor sesizări ale părinţilor. Reprezentanţii Direcţiei de Control a primăriei au constatat că cei din conducerea Colegiului nu au raportat un caz de infectare al unui copil, situație care a dus la infectarea mai multor elevi.

Totodată, angajații autorității locale vor depune şi plângeri de ultraj.

Primarul Sectorului 4, Daniel Băluță, a dispus ca împotriva conducerii colegiului să fie înaintată, în regim de urgență, o plângere penală pentru zădărnicirea combaterii bolilor.

„De asemenea, având în vedere faptul că în timpul activității, angajații autorității locale au fost agresați verbal de către directorul adjunct și directorul colegiului în încercarea de a bloca activitățile de control, aceștia vor depune, în cursul zilei de mâine, 2 octombrie 2020, plângeri penale pentru ultraj”, se mai arată în comunicat.

Potrivit celei mai recente raportări de la Ministerul Educației, 344 de unități de învățământ se află în scenariul roșu. Prefectura Capitalei anunță că nouă școli și colegii au fost trecute în scenariul rosu, iar alte cinci în Scenariul Galben.

×
Subiecte în articol: sincai elevi plangere

Ştirile Antena 3 sunt şi pe Facebook sau pe Google News

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close