Antena 3 CNN Actualitate Spitalul Sf. Maria anunță că îi face plângere penală ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu

Spitalul Sf. Maria anunță că îi face plângere penală ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu

Spitalul Sf. Maria anunță că îi face plângere penală ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu
Sursa foto: Foto: gov.ro
de M.Z.    |    22 Noi 2016   •   13:21

Conducerea spitalui Sf Maria a anunțat că îi face plângere penală ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu, pentru că nu se poate face transplant pulmonar în România.

Acuzația ar fi de abuz în serviciu.

Managerul spitalului, Narcis Copcă, spune că s-ar face presiuni din partea ministrului Sănătății și că acesta ar trimite controale ilegale la instituția medicală pe care el o conduce.

Transplantul pulmonar este blocat în acest moment în țară, pentru că nu sunt fonduri.

Managerul Narcis Copcă spune că bolnavii de plămâni care sunt înscriși pe liste pentru transplant așteaptă foarte mult pentru a pleca în străinătate, la operație.

De cealaltă parte, ministrul Vlad Voiculescu susține că statul român și-a asumat răspunderea ca atunci când sunt organele necesare, iar transplantul nu se poate face la noi în țară, bolnavii să meargă în străinătate.

”Nu putem nici să așteptăm mult, că punem în pericol vieților bolnavilor”, a replicat ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, marți, la Antena 3.

Ministrul Sănătății: Acreditarea s-a făcut fără specialiști

Cazul a început săptămâna trecută, când ministrul Sănătății a spus că suspectează faptul că spitalul Sf. Maria a fost acreditat ”prin presiuni politice”.

Un alt aspect este cel al acreditării centrului de transplant de la Spitalul Sf. Maria. 

Ministrul Sănătății spunea săptămâna trecută, că există suspiciuni că Centrul de transplant pulmonar de la Spitalul Sfânta Maria a fost acreditat sub presiune politică. Cel puţin asta ar reieşi din primele date ale Corpului de control. 

Luna viitoare va fi realizat un audit la Spitalul Sfânta Maria, dar şi la un alt centru concurent pentru a se vedea dacă îndeplinesc standardele pentru efectuarea operaţiilor de transplant. 

”Corpul de control al ministrului a finalizat controlul pentru Agenţia Naţională de Transplant şi elaborează raportul, care va fi gata în şapte zile de acum încolo. Avem suspiciuni serioase că Spitalul Clinic ”Sfânta Maria” a fost acreditat sub presiune politică, iar faptul că acum vedem atacuri dintr-o parte a eşichierului politic ne dă un indiciu despre ce presiuni politice vorbim”, a declarat ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu.

În replică, managerului unităţii sanitare, medicul Narcis Copcă, a declarat că Spitalul Sfânta Maria din Bucureşti a fost acreditat în mod legal pentru transplantul pulmonar și l-a invitat pe ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, la o discuţie ”bărbătească” pe acest subiect.

Mai mult, managerul Spitalului Sfânta Maria, Narcis Copcă, îl acuză pe Vlad Voiculescu că se face vinovat, indirect, de moartea unui pacient aflat pe lista de aşteptare a unităţii sanitare.

×
Subiecte în articol: plangere penala Vlad Voiculescu
Parteneri
Tradiţii şi obiceiuri de Izvorul Tămăduirii
x close