Antena 3 CNN Actualitate Plângeri penale împotriva lui Boc, Oprea, Igaş şi Maior, depuse de pensionarii militari

Plângeri penale împotriva lui Boc, Oprea, Igaş şi Maior, depuse de pensionarii militari

Plângeri penale împotriva lui Boc, Oprea, Igaş şi Maior, depuse de pensionarii militari
Sursa foto: Foto: Mediafax
13 Ian 2011   •   11:35

Reprezentanţii Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate, în Retragere şi în Rezervă (SCMD) au anunţat că vor depune, joi, la Parchetul ICCJ plângeri penale împotriva premierului Emil Boc, a directorului SRI, George Maior şi a miniştrilor Gabriel Oprea şi Traian Igaş, pentru nerespectarea legislaţiei şi a hotărârilor judecătoreşti privind pensiile.

SCMD invocă încălcarea Constituţiei, a legislaţiei europene, a dreptului la proprietate şi contestă poziţia oficială a Guvernului potrivit căreia hotărârile judecătoreşti care prevăd suspendarea hotărârii de guvern 735 sunt aplicabile numai reclamanţilor în dosar.

Colonelul (r) Valeriu Pricină, vicepreşedintele SCMD a declarat, joi, pentru Mediafax, că plângerile penale reclamă "neaplicarea hotărârilor judecătoreşti privind recalcularea pensiilor precum şi neaplicarea normelor statului de drept".

Valeriu Pricină a mai precizat că SCMD pregăteşte iniţierea unui proces împotriva şefilor centrelor militare care au eliberat adeverinţele pe baza cărora au fost recalculate pensiile, întrucât acestea nu au fost emise de autorităţile competente, nu indică sursa veniturilor înscrise şi nu sunt semnate de organul financiar contabil.

"Cu excepţia câtorva plutonieri în cazul cărora calculaţiile iniţiale fuseseră greşite şi care au primit într-adevăr sume în plus, toţi pensionarii militari au primit mai puţin la pensie decât li se cuvenea", a mai subliniat Pricină, contrazicând astfel Ministerul Apărării care a anunţat miercuri că nicio pensie sub 3.000 de lei nu va scădea după recalculare.

×
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close