Antena 3 CNN Actualitate DNA stoarce lacrimi inculpaților. Cine a plâns miercuri la audieri

DNA stoarce lacrimi inculpaților. Cine a plâns miercuri la audieri

DNA stoarce lacrimi inculpaților. Cine a plâns miercuri la audieri
09 Mar 2016   •   13:57
Zi cu plânsete la DNA. Finalul procesului Microsoft l-a emoționat atât de tare pe ”Niro”, încât a început să plângă.
 
Omul de afaceri Nicolae Dumitru, cunoscut ca și Niro, a plâns miercuri, la audieri, și a avut emoții atât de mari încât a fost nevoie să-și citească declarația de pe foaia de hârtie.
 
Miercuri, procurorii au pretins pedepse cu închisoare cu executare, pentru toți patru inculpați din dosarul Microsoft
 
De asemenea, procurorii au cerut ca de la inculpaţi să fie confiscaţi milioane de euro: 9 milioane, spre exemplu, în cazul lui Dorin Cocoş, 7 milioane de dolari şi 2 milioane de euro de la Niro şi alte câteva milioane de la Gheorghe Ştefan şi Gabriel Sandu.
 
Lotul Microsoft îşi va afla pedepsele peste două săptămâni, mai exact pe 24 martie.
 
Pe 15 iunie 2015, lotul Microsoft a scăpat de arestul la domiciliu. Cocoş, Nicolae Dumitru, Gabriel Sandu şi Gheorghe Ştefan, sub control judiciar

Dosarul Microsoft

În dosarul "Microsoft", oamenii de afaceri Dorin Cocoş şi Nicolae Dumitru şi primarul municipiului Piatra Neamţ, Gheorghe Ştefan, sunt acuzaţi de trafic de influenţă şi spălare de bani, iar Gabriel Sandu, ministru al Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale în perioada decembrie 2008 - septembrie 2010, de luare de mită şi spălare de bani. 
 
Dorin Cocoş ar fi pretins şi primit 9.000.000 de euro de la Claudiu Florică şi Dinu Pescariu, pentru ca, prin intermediul Elenei Udrea, la acea vreme ministru al Dezvoltării Regionale şi Turismului şi vicepreşedinte PDL, să asigure firmelor susţinute de Florică încheierea şi derularea contractului de licenţiere Microsoft cu Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale.
 
Cocoş ar fi cerut 17,5 milioane de euro pentru el, Gheorghe Ştefan şi Gabriel Sandu, pentru a interveni în achiziţionarea dreptului de utilizare a licenţelor Microsoft, din care 15,7 milioane de euro ar fi ajuns în contul unor firme controlate de cei trei, direct sau prin intermediari.
   
În acest dosar sunt vizaţi şi alţi opt foşti miniştri: senatorii Şerban Mihăilescu şi Ecaterina Andronescu, deputatul Valerian Vreme, europarlamentarul Dan Nica, Daniel Funeriu, Alexandru Athanasiu, Mihai Tănăsescu şi Adriana Ţicău. 

Citiți și DNA anchetează finanţarea campaniilor PDL din 2009. Fostul ministru Gabriel Sandu, despre banii pentru Băsescu

×
Subiecte în articol: microsoft dosar microsoft Nicolae Dumitru
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close