Antena 3 CNN Actualitate Plantație de canabis de 4.000 de metri pătraţi, descoperită lângă o unitate strategică din România

Plantație de canabis de 4.000 de metri pătraţi, descoperită lângă o unitate strategică din România

Procurorii DIICOT Craiova efectuează descinderi de amploare în Gorj, după ce o plantație de canabis din care liceele erau aprovizionate cu droguri a fost descoperită lângă termocentrala Rovinari, o unitate strategică din România.

de Redacția Antena 3 CNN    |    06 Oct 2023   •   12:17

UPDATE: Imagini exclusive de la Rovinari, unde ofiţerii DIICOT caută droguri la termocentrală. Un bărbat a fost reţinut după ce şi-a plantat canabis pe terenul termocentralei.

Suspecții au dat dovadă de ingeniozitate, mai ales că plantația a fost găsită în anvelope, astfel încât, în momentul în care această cultură era în pericol, traficanții să o poată muta în siguranță.

Mai mult decât atât, potrivit surselor Antena 3 CNN, anvelopele erau ascunse sub benzile transportatoare de cărbune ale termocentralei care sunt dezafectate.

Potrivit anchetatorilor, o mare parte din aceste droguri obținute de pe urma plantației erau distribuite în școlile din Gorj. Acum, suspecții urmează să fie duși la audieri.

Percheziții de amploare au avut loc și în Timiș, unde procurorii DIICOT au descoperit o cultură de canabis care se întinde pe 4.000 de metri pătrați.

De altfel, în urma perchezițiilor domiciliare, au fost descoperite 400 de kilograme de canabis sub formă de plantă verde, 68 de kilograme de muguri de canabis și 60 de kilograme de canabis împachetate în pungi de către un kilogram, iar drogurile urmau să fie vândute pe piața din Timișoara.

Ancheta procurorilor a arătat faptul că această plantație a fost înființată de la începutul anului. De asemenea, alte două persoane s-au alăturat acestei rețele de traficanți de droguri.

Toate acele opt persoane au fost reținute pentru 24 de ore și urmează să fie duse, în cursul zilei de astăzi, în fața magistraților tribunalului Timiș cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

×
Subiecte în articol: plantatie canabis liceu droguri
Parteneri
Sebastian Burduja şi-a depus candidatura la Primăria Capitalei
x close